Оладки на кефірі

Оладки на кефірі – це один з найбільш простих десертів до чаю, який можна зробити буквально за 5 хвилин і відразу ж подати до столу. З їх приготуванням може впоратися навіть той, хто ще жодного разу не стояв біля плити. При цьому процес доставить справжнє задоволення і дозволить зробити смачне ласощі з найбільш доступних продуктів.
Тісто для оладок на кефірі готують з додаванням борошна, цукру, олії та яєць. Також кладуть в нього трохи солі, незалежно від того, планується зробити солодке або солоне блюдо. Додавши ложечку соди, можна отримати пишні оладки, адже вона взаємодіє з кефіром і відмінно розпушує тісто. Для легкості також часто використовують дріжджі, хоча вони трохи ускладнюють процес приготування. У тісто для оладок часто додають терті овочі або фрукти. Це може бути гарбуз, яблуко, груша, морква, кабачок і пр.
Смажать оладки на добре розігрітій сковороді, виливаючи на неї тісто з допомогою самої звичайної столової ложки. Процес займає лічені хвилини, тому можна відразу наготувати оладок на всю сім’ю. При цьому тісто можна розділити на кілька партій, залишивши частину в холодильнику на вечір або на наступний день.
Смачні оладки і самі по собі, але завжди можна ще поліпшити враження від цієї страви за допомогою різних смакових добавок. До них подають згущене молоко, варення, джем, мед, сметану та ін. Можна їсти оладки гарячими або холодними, замінити ними сніданок або доповнити обід, а також використовувати в якості ситного перекусу протягом дня.