Ажурні млинці

Ажурні млинці – це апетитне прикраса будь-якого столу і невід’ємна частина свята Масляної. Тісто для них готують і солодким, солоним, тому немає ніяких обмежень у виборі начинки або соусу. Вся принадність ажурних млинців в їх особливому зовнішньому вигляді – всю поверхню покривають дрібні дірочки, які роблять страву схожим на майстерно сплетене мереживо. Зрозуміло, не варто забувати і про інших позитивних якостях частування. Правильне тісто для ажурних млинців має бути дуже ніжним, ситним і приголомшливо смачним.
Щоб отримати ажурні млинці, потрібно просто дотримати певні пропорції обраних продуктів. У деяких рецептах красиві дірочки виходять за рахунок додавання дріжджів або соди. Також бажаного ефекту можна досягти за допомогою заварного тіста. В основі страви лежить свіже або кисле молоко, кефір або вода. Також до складу тесту для ажурних млинців входить пшеничне борошно, яйця, трохи солі і цукру і рослинне масло. Для аромату можна додати щіпку ванілі. А для апетитного шоколадного відтінку – какао-порошок.
Ажурними також називають млинці, які печуть у вигляді незвичайних візерунків. Для цього тісто просто наливають у пластикову пляшку і потім тонкою цівкою ллють на сковороду. Фінальний зовнішній вигляд частування залежить виключно від фантазії кулінара.
Ажурні млинці можна подати до столу як вже готове самостійне блюдо. У цьому випадку також потрібно запропонувати гостям на вибір різні солоні або солодкі соуси і свіжу сметану. Крім того, ажурні млинці завжди можна доповнити цікавою начинкою, починаючи від звичайного цукру, закінчуючи самими вишуканими продуктами.