Млинці на кислому молоці

Млинці на кислому молоці – це відмінна ідея, як приготувати смачне ласощі з, здавалося б, зіпсованого продукту. Додавши всього декілька інгредієнтів, які обов’язково будуть під рукою, можна отримати смачний десерт і навіть повноцінне основне блюдо. Кінцевий результат буде залежати лише від вибору начинки, а ось тісто точно вийде ніжним, смачним і не порветься в процесі приготування.
Всі відомі рецепти млинців можна повторити з додаванням кислого молока. Тісто з солодкого елементарно перетворюється на нейтральний або солоне. До його складу можуть входити дріжджі, сода або розпушувач, борошно і яйця, вершкове або рослинне масло, ваніль і кориця, сіль і цукор в найрізноманітніших пропорціях. За готове тісто консистенції нагадує густу сметану, і його дуже просто перелити на сковороду для приготування млинців.
Обсмажують млинці на кислому молоці на сильному вогні в максимально розігрітій сковороді. Після готовності їх складають у стопку, а також обмазують вершковим маслом. Після цього млинці можна відразу подавати на стіл або ж додати всередину будь-яку начинку на свій розсуд. Можна солодкі млинці полити сиропом, варенням, згущеним молоком або гарячим шоколадом, посипати цукровою пудрою, цукром або какао. Для солоних ідеально підійде сметана, сирний, грибний або часниковий соус.
Особливо смачними виходять млинці на кислому молоці, які після смаження на сковороді ще й ненадовго поставлять в духовку. Мова йде виключно про млинці з начинкою. Вони набувають рум’яну скоринку, стають ще м’якше і ароматні.