Шоколадний млинцевий торт з сирним кремом
Фото шоколадного млинцевого торта з сирним кремом
Оригінальний тортик, який поєднує в собі шоколадні і звичайні млинці. Це надає десерту незвичайний вигляд і додаткову смакову нотку. Прикрасити готовий торт можна какао-порошком і волоськими горішками. Якщо сир здасться занадто сухим, потрібно додати в крем трохи молока.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 600 мл молока;
- 400 г сиру;
- ½ Ч. л. солі;
- ½ Ч. л. розпушувача;
- 1 ½ ст. л. какао;
- 4 ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- 30 мл рослинного масла;
- 100 г сметани;
- Ванілін.
Спосіб приготування:
- Збити яйця з сіллю і 1,5 ложкою цукру.
- Влити половину молока, всипати борошно і розпушувач, добре перемішати.
- Додати другу половину молока і рослинне масло, перемішати і дати тісту настоятися 20 хвилин.
- Сир подрібнити в блендері, додати ванілін, цукор, що залишився і сметану.
- Змішати начинку в однорідну масу за допомогою міксера або блендера.
- Розділити тісто для млинців на дві половини. В одну додати какао і перешкодити.
- Підсмажити млинці з обох сторін на невеликій кількості рослинного масла.
- Промазати млинці сирним кремом, чергуючи білі і шоколадні.
- Змастити залишками крему торт зверху і з боків.
Тепер ви знаєте, як готувати млинцевий торт. Приємного апетиту!
Млинцевий торт – це безліч страв з однією основою, але з різними начинками. Можна перетворити його на чудовий десерт, що тане в роті, або ж у ситне друге блюдо для всієї родини. Рецепти можуть здатися складними, але особливих складнощів з ними виникнути не повинно. Якщо ж ви вперше готуєте такий тортик, скористайтеся декількома корисними порадами від професіоналів:
- Щоб торт добре просочився, млинці повинні бути максимально тонкими (в розумних межах);
- Важливо, щоб консистенція крему була тягучою, інакше він може стекти;
- Солодким блинным тортам обов’язково треба дати настоятися і просочитися кремом;
- Солоний варіант цієї страви рекомендується після приготування загорнути у фольгу і заховати в холодильник;
- Щоб торт став більш рум’яним, можна вже готову страву відправити на кілька хвилин у духовку;
- Щоб млинці на тарілці не злиплися, потрібно змащувати кожен вершковим маслом. Найзручніше його заздалегідь розтопити;
- Після того, як всі млинці вже будуть готові, потрібно накрити його рушником, інакше краю можуть підсохнути;
- Тісто для млинців по консистенції має нагадувати кефір. З занадто густого тесту вийдуть товсті млинці, які погано підходять для формування торта;
- Найкраще смажити млинці з мінімальним додаванням рослинного масла, щоб торт не вийшов занадто жирним. Для цього ідеально підійде спеціальна сковорідка млинцева.