Млинцевий торт

Шоколадний млинцевий торт з сирним кремом

Фото шоколадного млинцевого торта з сирним кремом

Оригінальний тортик, який поєднує в собі шоколадні і звичайні млинці. Це надає десерту незвичайний вигляд і додаткову смакову нотку. Прикрасити готовий торт можна какао-порошком і волоськими горішками. Якщо сир здасться занадто сухим, потрібно додати в крем трохи молока.
Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 600 мл молока;
  • 400 г сиру;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • 1 ½ ст. л. какао;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 100 г сметани;
  • Ванілін.

Спосіб приготування:

  • Збити яйця з сіллю і 1,5 ложкою цукру.
  • Влити половину молока, всипати борошно і розпушувач, добре перемішати.
  • Додати другу половину молока і рослинне масло, перемішати і дати тісту настоятися 20 хвилин.
  • Сир подрібнити в блендері, додати ванілін, цукор, що залишився і сметану.
  • Змішати начинку в однорідну масу за допомогою міксера або блендера.
  • Розділити тісто для млинців на дві половини. В одну додати какао і перешкодити.
  • Підсмажити млинці з обох сторін на невеликій кількості рослинного масла.
  • Промазати млинці сирним кремом, чергуючи білі і шоколадні.
  • Змастити залишками крему торт зверху і з боків.

Тепер ви знаєте, як готувати млинцевий торт. Приємного апетиту!
Млинцевий торт – це безліч страв з однією основою, але з різними начинками. Можна перетворити його на чудовий десерт, що тане в роті, або ж у ситне друге блюдо для всієї родини. Рецепти можуть здатися складними, але особливих складнощів з ними виникнути не повинно. Якщо ж ви вперше готуєте такий тортик, скористайтеся декількома корисними порадами від професіоналів:

  • Щоб торт добре просочився, млинці повинні бути максимально тонкими (в розумних межах);
  • Важливо, щоб консистенція крему була тягучою, інакше він може стекти;
  • Солодким блинным тортам обов’язково треба дати настоятися і просочитися кремом;
  • Солоний варіант цієї страви рекомендується після приготування загорнути у фольгу і заховати в холодильник;
  • Щоб торт став більш рум’яним, можна вже готову страву відправити на кілька хвилин у духовку;
  • Щоб млинці на тарілці не злиплися, потрібно змащувати кожен вершковим маслом. Найзручніше його заздалегідь розтопити;
  • Після того, як всі млинці вже будуть готові, потрібно накрити його рушником, інакше краю можуть підсохнути;
  • Тісто для млинців по консистенції має нагадувати кефір. З занадто густого тесту вийдуть товсті млинці, які погано підходять для формування торта;
  • Найкраще смажити млинці з мінімальним додаванням рослинного масла, щоб торт не вийшов занадто жирним. Для цього ідеально підійде спеціальна сковорідка млинцева.