Млинцевий торт

Солодкий млинцевий торт з заварним кремом

Фото солодкого млинцевого торта з заварним кремом

Відмінний домашній десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Якщо немає полуниці, можна спокійно обійтися і без неї. Вона виступає виключно в якості декору. Перед тим, як приготувати торт, крем необхідно повністю остудити і трохи збити віночком.
Інгредієнти:

  • 180 г борошна;
  • 1 л молока;
  • 100 мл води;
  • 8 яєць;
  • 150 г цукру;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 50 г вершкового масла;
  • 45 г крохмалю;
  • 200 р полуниці;
  • 1 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  • 500 мл молока залити в каструлю, всипати 50 г цукру і ванільний цукор.
  • Довести крем до кипіння.
  • 5 яєчних жовтків вилити в глибоку мисочку, додати 50 г цукру і крохмаль, збити.
  • Половину гарячого крему залити в миску з жовтками і ретельно перемішати.
  • Залишився крем повернути на вогонь, знову закип’ятити і залити вміст тарілки в каструлю.
  • Помішуючи, варити 2-3 хвилини, потім зняти з вогню і щільно накрити харчовою плівкою.
  • 500 мл молока трохи підігріти, додати яйця, сіль і воду.
  • Поступово ввести муку і влити рослинне масло, добре перемішати.
  • Розігріти сковороду з рослинним маслом, посмажити тонкі млинчики.
  • Готові млинці змащувати невеликою кількістю вершкового масла.
  • Сформувати тортик, перемазуючи кожен млинець 2 столовими ложками крему.
  • Зверху торта викласти залишки крему і ягоди полуниці, присипати пудрою.