Солодкий млинцевий торт з заварним кремом
Фото солодкого млинцевого торта з заварним кремом
Відмінний домашній десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Якщо немає полуниці, можна спокійно обійтися і без неї. Вона виступає виключно в якості декору. Перед тим, як приготувати торт, крем необхідно повністю остудити і трохи збити віночком.
Інгредієнти:
- 180 г борошна;
- 1 л молока;
- 100 мл води;
- 8 яєць;
- 150 г цукру;
- ½ Ч. л. солі;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 50 г вершкового масла;
- 45 г крохмалю;
- 200 р полуниці;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- 500 мл молока залити в каструлю, всипати 50 г цукру і ванільний цукор.
- Довести крем до кипіння.
- 5 яєчних жовтків вилити в глибоку мисочку, додати 50 г цукру і крохмаль, збити.
- Половину гарячого крему залити в миску з жовтками і ретельно перемішати.
- Залишився крем повернути на вогонь, знову закип’ятити і залити вміст тарілки в каструлю.
- Помішуючи, варити 2-3 хвилини, потім зняти з вогню і щільно накрити харчовою плівкою.
- 500 мл молока трохи підігріти, додати яйця, сіль і воду.
- Поступово ввести муку і влити рослинне масло, добре перемішати.
- Розігріти сковороду з рослинним маслом, посмажити тонкі млинчики.
- Готові млинці змащувати невеликою кількістю вершкового масла.
- Сформувати тортик, перемазуючи кожен млинець 2 столовими ложками крему.
- Зверху торта викласти залишки крему і ягоди полуниці, присипати пудрою.