М'ясо у фользі в духовці

Куряче м’ясо по-французьки в фользі в духовці

М’ясо по-французьки – це невичерпне джерело кулінарних фантазій та експериментів. Таке блюдо можна доповнити різноманітними продуктами ‒ від грибів до ананасів. Куряче м’ясо по-французьки багатьом здається сухуватим, але з використанням фольги можна впоратися і з цим недоліком. При цьому частування буде практично дієтичним – в ньому немає ні жирного майонезу, ні картоплі, ні яких-небудь інших висококалорійних інгредієнтів. Занадто сильно відбивати курку не треба – вона сама по собі досить ніжна і м’яка. Надмірно старанність тільки зіпсує м’ясо.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 2 цибулини;
  • 100 г твердого сиру;
  • 50 г сметани;
  • 2 помідори;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе тонкими смужками і трохи відбити.
  • Кожен шматочок курки, посипати сіллю, перцем і будь-якими приправами на свій смак.
  • Нарізати цибулю і помідори тонкими кільцями.
  • Кожну відбивну викласти на окремий шматочок фольги і змастити сметаною.
  • Зверху покласти шар цибулі, потім – помідори.
  • Помідори трохи посолити і посипати тертим сиром, загорнути м’ясо у фольгу.
  • Розкласти загорнуті курячі відбивні по листу на відстані один від одного.
  • Запікати м’ясо по-французьки в фользі в духовці 25 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати м’ясо, запечене у фользі в духовці. Приємного апетиту!
М’ясо у фользі в духовці – це одна з тих страв, приготування яких найчастіше пов’язано з особливими приводами, чи то святковий вечір або просто гарний настрій кулінара. Незалежно від обраних продуктів і особливостей рецепта, ласощі вийде просто приголомшливо смачним і апетитним на вигляд. Кожен кулінар повинен знати, як приготувати м’ясо в духовці, тому для початківців корисними будуть наступні рекомендації:

  • Щоб м’ясо у фользі в духовці вийшло смачним і ароматним, спеції в нього потрібно втирати довго і ретельно, не пропускаючи жодного шматочка;
  • Запорука смачної страви – це правильно вибране м’ясо. Краще всього віддати перевагу м’ясу молодого тварини, без жилок і надлишків жиру;
  • М’ясо у фользі в духовці вийде більш соковитим, якщо додати до нього дрібно нарізані овочі, які в процесі випічки перетворяться в ароматну підливу. Якщо ж хочеться використовувати їх в якості гарніру, краще зробити шматочки побільше;
  • Щоб м’ясо в духовці у фользі вийшло рум’яним, в кінці приготування розгорніть фольгу і дайте йому просмажиться при тій же температурі ще 10 хвилин. Також можна включити гриль на 3-4 хвилини, якщо він передбачений у вашій духовці.