М'ясо у фользі в духовці

М’ясо «гармошка» великим шматком у фользі в духовці

М’ясо «гармошка» ідеально підходить для святкового столу, оскільки і виглядає чудово і смаком своїм цілком може здивувати навіть вибагливих гостей. Щоб яловичина не втратила форму в процесі запікання, потрібно взяти великий шматок м’яса на ребрі. Їли хочеться зробити частування ще більш соковитим, розрізи разом з часником і помідорами слід додати тонкі шматочки сала.
Інгредієнти:

  • 600 г яловичини;
  • 4 зубчики часнику;
  • 150 г твердого сиру;
  • 2 ч. л. французької гірчиці;
  • 2 помідори;
  • 2 ст. л. червоного напівсухого вина;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 2 ч. л. приправи для м’яса;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити шматочок яловичини, обсушити його серветками.
  • Розрізати м’ясо на стейки по 2 см в товщину, але не до кінця (як видно на фото).
  • Натерти яловичину приправами для м’яса, сіллю і чорним перцем.
  • Часникові зубчики розрізати навпіл і вставити їх в розрізи.
  • Покласти м’ясо в целофановий пакет, полити зверху яловичину сумішшю червоного вина і гірчиці.
  • Маринувати м’ясо в холодильнику 12 годин, потім перекласти його на великий шматок фольги.
  • Помідори нарізати кільцями, сир ‒ пластинками, додати всі в розрізи на яловичині.
  • Щільно загорнути м’ясо у фольгу, герметично защипнути краю.
  • Запікати яловичину у фользі в духовці 1 годину при температурі 160 градусів.