М’ясо «гармошка» великим шматком у фользі в духовці
М’ясо «гармошка» ідеально підходить для святкового столу, оскільки і виглядає чудово і смаком своїм цілком може здивувати навіть вибагливих гостей. Щоб яловичина не втратила форму в процесі запікання, потрібно взяти великий шматок м’яса на ребрі. Їли хочеться зробити частування ще більш соковитим, розрізи разом з часником і помідорами слід додати тонкі шматочки сала.
Інгредієнти:
- 600 г яловичини;
- 4 зубчики часнику;
- 150 г твердого сиру;
- 2 ч. л. французької гірчиці;
- 2 помідори;
- 2 ст. л. червоного напівсухого вина;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 2 ч. л. приправи для м’яса;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Промити шматочок яловичини, обсушити його серветками.
- Розрізати м’ясо на стейки по 2 см в товщину, але не до кінця (як видно на фото).
- Натерти яловичину приправами для м’яса, сіллю і чорним перцем.
- Часникові зубчики розрізати навпіл і вставити їх в розрізи.
- Покласти м’ясо в целофановий пакет, полити зверху яловичину сумішшю червоного вина і гірчиці.
- Маринувати м’ясо в холодильнику 12 годин, потім перекласти його на великий шматок фольги.
- Помідори нарізати кільцями, сир ‒ пластинками, додати всі в розрізи на яловичині.
- Щільно загорнути м’ясо у фольгу, герметично защипнути краю.
- Запікати яловичину у фользі в духовці 1 годину при температурі 160 градусів.