Порційне м’ясо з картоплею та грибами у фользі в духовці
Дуже зручно готувати м’ясо у фользі в духовці порційно. Це означає, що можна буде відразу ж розкласти його по тарілках, відвернувши лише верхню частину фольги. Виглядає таке блюдо дуже красиво і апетитно. До того ж, воно готується разом з ситним гарніром, так що вийде повноцінне пригощання, для святкового столу. Кількість печериць і картоплі може змінюватися, залежно від їх розміру, а також переваг кулінара. Для приготування підійдуть стейки зі свинини або телятини.
Інгредієнти:
- 4 м’ясних стейка;
- 7 великих печериць;
- 6 картоплин;
- 1 цибулина;
- 100 мл вершків;
- 20 мл рослинного масла;
- 20 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясні стейки промити, гарненько відбити з обох сторін і натерти спеціями.
- На сковороді розігріти рослинне масло і розтопити вершкове.
- Обсмажити стейки з двох боків до напівготовності (до рум’яної скоринки).
- Накрити сковороду кришкою і поки відставити м’ясо в сторону.
- Нарізати пластинками гриби, картоплю – кружальцями, цибулю – кубиками.
- На окремій сковороді обсмажити до м’якості картопля (не засмажувати!).
- Картоплю перекласти на тарілку, слідом обсмажити гриби з цибулею до золотистого відтінку.
- Вилити на сковороду з грибами вершки, перемішати, додати сіль і трохи перцю.
- Тушкувати гриби, поки соус не почне злегка густіти.
- Підготувати 4 однакових прямокутних шматочки фольги зі сторонами 40 і 25 див.
- Викласти на кожен шматочок з відбивною, зверху – шар картоплі, потім – печериці.
- Загорнути порції в фольгу і щільно затиснути краю, перекласти все на деко.
- Запікати м’ясо з картоплею та грибами у фользі в духовці, розігрітій до 190 градусів 40 хвилин.