Маринад для курки

Курка на сковорідці в гірчично-медовому маринаді

Для цього рецепта ідеально підходять курячі крильця. Вони відмінно прожариваются і набувають ніжний карамельний смак. При бажанні, можна використовувати гомілки або ніжки. Смажити їх потрібно на невеликій кількості рослинного масла, з закритою кришкою. Маринаду вистачить на півтора кілограма курки.
Інгредієнти:

  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 2 ст. л. меду;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. чорного перцю;
  • Мускатний горіх (на кінчику ножа).

Спосіб приготування:

  • Всі інгредієнти викласти в одну глибоку тарілку і змішати між собою.
  • Курку промити і обсушити, залити маринадом.
  • Дати м’ясу просочитися 2-3 години, потім обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.

Тепер ви знаєте, як готувати маринад для курки. Приємного апетиту!
Правильний маринад для курки може до невпізнанності змінити звичне блюдо, причому тільки в хорошому сенсі. Підібрати ідеальний рецепт на свій смак можна тільки, застосовуючи їх на практиці. Якою б соус вам не сподобався, кілька загальних рекомендацій підкажуть, як зробити блюдо максимально смачним і апетитним:

  • Чим довше маринується м’ясо, тим краще воно просочується соусом. Мінімальний термін маринування для курки – 1 годину, але, при можливості, це час краще збільшити;
  • Для різноманітності, в рецепті з майонезом можна використовувати кетчуп в тих же пропорціях;
  • Для шашлику рекомендується вибирати молоду курку, вагою не більше 1,5 кг;
  • Перед тим, як маринувати куряче м’ясо, його краще розморозити природним чином, а не за допомогою мікрохвильової печі. Так воно буде значно м’якше;
  • Якщо ви не любите засмажені шматочки, перед тим, як приготувати курку, з неї потрібно зняти шкірку. Так вона буде більш соковитою і корисною;
  • В маринад потрібно додавати тільки рафінована олія, інакше аромат страви може постраждати.