Курка на сковорідці в гірчично-медовому маринаді
Для цього рецепта ідеально підходять курячі крильця. Вони відмінно прожариваются і набувають ніжний карамельний смак. При бажанні, можна використовувати гомілки або ніжки. Смажити їх потрібно на невеликій кількості рослинного масла, з закритою кришкою. Маринаду вистачить на півтора кілограма курки.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. гірчиці;
- 2 ст. л. меду;
- 50 мл соєвого соусу;
- 1 ч. л. солі;
- ½ Ч. л. чорного перцю;
- Мускатний горіх (на кінчику ножа).
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти викласти в одну глибоку тарілку і змішати між собою.
- Курку промити і обсушити, залити маринадом.
- Дати м’ясу просочитися 2-3 години, потім обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.
Тепер ви знаєте, як готувати маринад для курки. Приємного апетиту!
Правильний маринад для курки може до невпізнанності змінити звичне блюдо, причому тільки в хорошому сенсі. Підібрати ідеальний рецепт на свій смак можна тільки, застосовуючи їх на практиці. Якою б соус вам не сподобався, кілька загальних рекомендацій підкажуть, як зробити блюдо максимально смачним і апетитним:
- Чим довше маринується м’ясо, тим краще воно просочується соусом. Мінімальний термін маринування для курки – 1 годину, але, при можливості, це час краще збільшити;
- Для різноманітності, в рецепті з майонезом можна використовувати кетчуп в тих же пропорціях;
- Для шашлику рекомендується вибирати молоду курку, вагою не більше 1,5 кг;
- Перед тим, як маринувати куряче м’ясо, його краще розморозити природним чином, а не за допомогою мікрохвильової печі. Так воно буде значно м’якше;
- Якщо ви не любите засмажені шматочки, перед тим, як приготувати курку, з неї потрібно зняти шкірку. Так вона буде більш соковитою і корисною;
- В маринад потрібно додавати тільки рафінована олія, інакше аромат страви може постраждати.