Малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки на зиму

Навіть саме слово «малосольні» вже говорить про швидкість і простоту приготування, тому можна сміливо вирішуватися на зимову консервацію з такою назвою. Цей рецепт підійде як досвідченим кулінарам, так і початківцям. У ньому немає жодного складного або незрозумілого процесу, а всі інгредієнти легко роздобути на ринку або навіть у власному городі.
Інгредієнти:

  • 5 зубчиків часнику;
  • 3 листків смородини;
  • 3 парасольки кропу;
  • 3 ст. л. солі;
  • 3 л води;
  • Огірки (з розрахунком на 3-літрову банку).

Спосіб приготування:

  • Часник крупно порубати, викласти в чисту баночку.
  • Туди ж відправити листи смородини і кріп.
  • Укласти в банку огірки, посипати їх сіллю.
  • Закип’ятити воду і залити огірочки окропом, добре покрутити баночку на всі боки.
  • Закатати огірки кришкою, остудити при кімнатній температурі і прибрати в прохолодне місце.

Тепер ви знаєте, як готувати малосольні огірки. Приємного апетиту!
Малосольні огірки – це найпростіша, але від того не менш улюблена закуска, яку можна заготовити на зиму, або ж зробити безпосередньо перед трапезою буквально за 5 хвилин. Запас цих ласощів ніколи не пропаде дарма, адже соковиті і хрусткі огірочки будуть гарні самі по собі, і в складі інших більш цікавих страв. Невеликими тонкощами, як зробити мариновані огірки в домашніх умовах, поділяться досвідчені кулінари:

  • Щоб огірки швидше просолились, зріжте у них кінці або ж зробіть хрестоподібні надрізи з кожної сторони;
  • Позбавити від гіркоти можна, замочивши огірки в прохолодній воді на 1-2 години;
  • Кулінари рекомендують не додавати до малосольні огірки горошини чорного перцю і петрушку, тому що ці інгредієнти зроблять овочі м’якими. Також не рекомендується використовувати йодовану сіль з тієї ж причини;
  • Краще всього підходять для засолювання невеликі огірочки;
  • Засолити можна навіть подвявшие огірки. Для цього перед приготуванням потримайте їх у крижаній воді хоча б 2 години;
  • Якщо ви любите хрусткі огірочки, то залиште в баночці трохи вільного місця, не повністю заповнюючи її овочами;
  • Рекомендується класти огірки в баночку у вертикальному положенні. Так вони краще вберуть розсіл.