Малосольні огірки

Малосольні огірки з гірчицею в банку

Сушена гірчиця додасть огіркам пікантний смак і аромат. Всю зелень краще брати свіжу, але для зимового часу року підійдуть і будь-які сушені аналоги. Баночки можна закачати на зиму або ж просто закрити кришками і просолити зазначений час, а потім відразу ж подавати до столу.
Інгредієнти:

  • 3 кг огірків;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 3 гілочки зелені селери;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 парасольки кропу;
  • 2 ст. л. сухої гірчиці;
  • 2 л води;
  • 100 г солі;
  • 30 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Селеру, петрушку, кріп і очищений часник нарізати великими шматочками.
  • На дно чистої банки викласти частину зелені.
  • Огірки промити, укласти шарами, чергуючи з зеленню.
  • Верхній шар посипати гірчицею.
  • Довести до кипіння воду, розчинити в ній цукор і сіль.
  • Залити окріп в баночку, накрити огірки кришкою і витримати при кімнатній температурі 12 годин.