Малосольні огірки з гірчицею в банку
Сушена гірчиця додасть огіркам пікантний смак і аромат. Всю зелень краще брати свіжу, але для зимового часу року підійдуть і будь-які сушені аналоги. Баночки можна закачати на зиму або ж просто закрити кришками і просолити зазначений час, а потім відразу ж подавати до столу.
Інгредієнти:
- 3 кг огірків;
- 3 гілочки петрушки;
- 3 гілочки зелені селери;
- 3 зубчики часнику;
- 2 парасольки кропу;
- 2 ст. л. сухої гірчиці;
- 2 л води;
- 100 г солі;
- 30 г цукру.
Спосіб приготування:
- Селеру, петрушку, кріп і очищений часник нарізати великими шматочками.
- На дно чистої банки викласти частину зелені.
- Огірки промити, укласти шарами, чергуючи з зеленню.
- Верхній шар посипати гірчицею.
- Довести до кипіння воду, розчинити в ній цукор і сіль.
- Залити окріп в баночку, накрити огірки кришкою і витримати при кімнатній температурі 12 годин.