Малосольні огірки

Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті

Навряд чи вийде знайти ще більш простий рецепт приготування малосольних огірків. У ньому не потрібно ні спецій, ні розсолу, ні навіть якоїсь посуду. Можна обмежитися зазначеними інгредієнтами або ж доповнити складу страви ще який-небудь зеленню і часником. Краще взяти невеликі огірочки, а якщо не вийде, то великі розрізати на кілька частин.
Інгредієнти:

  • 1 кг огірків;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Огірки промити, видалити «попки», подрібнити кріп.
  • Скласти все в звичайний поліетиленовий пакетик і посипати зазначеною кількістю солі.
  • Пакет зав’язати і гарненько потрясти, залишити на 12 годин у холодильнику.

Хрусткі малосольні огірки на мінералці

Газована мінеральна вода робить огірки дійсно дуже хрусткими, тому любителям подібних закусок відмінно підійде цей рецепт. При цьому важливо вибирати несолону воду, оскільки солі в рецепті зазначено достатньо. Наливати мінералку в баночку краще поступово, перевіряючи, щоб не утворилося незаповнених порожнин. Гострий перець не є обов’язковим інгредієнтом.
Інгредієнти:

  • 900 г огірків;
  • 1 л мінеральної води;
  • 3 ст. л. солі;
  • 10 г свіжого кропу;
  • 3 кружечка пекучого перцю;
  • 10 г свіжої петрушки;
  • 3 ст. л. солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 лаврових листа.

Спосіб приготування:

  • Огірки залити прохолодною водою (не мінералкою) і залишити на 2 години.
  • Зелень, гострий перець і часник подрібнити.
  • Банку промити, висипати на дно половину часнику, зелені і весь пекучий перець.
  • Укласти поверх цього шару огірки, накрити їх залишилася зеленню і часником.
  • Додати в банку сіль і лавровий лист.
  • Залити мінеральну воду, закрити банку кришкою і прибрати в холодильник.
  • Залишити огірки на ніч.