Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті
Навряд чи вийде знайти ще більш простий рецепт приготування малосольних огірків. У ньому не потрібно ні спецій, ні розсолу, ні навіть якоїсь посуду. Можна обмежитися зазначеними інгредієнтами або ж доповнити складу страви ще який-небудь зеленню і часником. Краще взяти невеликі огірочки, а якщо не вийде, то великі розрізати на кілька частин.
Інгредієнти:
- 1 кг огірків;
- 1 пучок кропу;
- 1 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Огірки промити, видалити «попки», подрібнити кріп.
- Скласти все в звичайний поліетиленовий пакетик і посипати зазначеною кількістю солі.
- Пакет зав’язати і гарненько потрясти, залишити на 12 годин у холодильнику.
Хрусткі малосольні огірки на мінералці
Газована мінеральна вода робить огірки дійсно дуже хрусткими, тому любителям подібних закусок відмінно підійде цей рецепт. При цьому важливо вибирати несолону воду, оскільки солі в рецепті зазначено достатньо. Наливати мінералку в баночку краще поступово, перевіряючи, щоб не утворилося незаповнених порожнин. Гострий перець не є обов’язковим інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 900 г огірків;
- 1 л мінеральної води;
- 3 ст. л. солі;
- 10 г свіжого кропу;
- 3 кружечка пекучого перцю;
- 10 г свіжої петрушки;
- 3 ст. л. солі;
- 3 зубчики часнику;
- 3 лаврових листа.
Спосіб приготування:
- Огірки залити прохолодною водою (не мінералкою) і залишити на 2 години.
- Зелень, гострий перець і часник подрібнити.
- Банку промити, висипати на дно половину часнику, зелені і весь пекучий перець.
- Укласти поверх цього шару огірки, накрити їх залишилася зеленню і часником.
- Додати в банку сіль і лавровий лист.
- Залити мінеральну воду, закрити банку кришкою і прибрати в холодильник.
- Залишити огірки на ніч.