Ліниві голубці з фаршем в каструлі
Голубці, приготовані за цим рецептом, не загортаються в листя капусти: всі інгредієнти, що входять до складу страви, просто перемішуються. Блюдо виходить дуже смачним з ароматом смаженого м’яса, спецій і овочів. Помідори можна замінити томатною пастою.
Інгредієнти:
- Капуста — 1 шт;
- Фарш м’ясний — 700 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Помідори — 3шт.;
- Морква — 2 шт.;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- Перець чорний, лавровий лист;
- Кріп — пучок;
- Олія для смаження;
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю подрібнюємо, нарізаючи на кубики, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді, перемішуючи лопаткою, до золотистого кольору.
- До цибулі з морквою відправляємо м’ясний фарш, перемішуємо, обсмажуємо 15 хвилин.
- Кріп подрібнюємо, додаємо в основну масу, перчимо, солимо, все перемішуємо.
- Капусту промиваємо, верхні листки видаляємо, шаткуємо тонкою соломкою, тушкуємо в окремій сковороді з додаванням олії. Кілька цілих листків капусти залишаємо: вони знадобляться надалі. Капусту тушкуємо з додаванням подрібненого часнику, перцю і солі.
- Помідори промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо окропом, видаляємо шкірку, м’якоть нарізаємо на кубики.
- Підготовлені помідори поміщаємо в блендер, подрібнюємо до пюреподібної маси.
- На дно каструлі викладаємо відкладені раніше цілі листя капусти.
- Зверху викладаємо половину тушкованої капусти.
- Другий шар — фарш з овочами, третій — залишилася капуста.
- Подрібнені помідори викладаємо зверху капусти.
- Закриваємо каструлю кришкою, страва тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.
- Ліниві голубці подаємо гарячими, посипавши зеленню.