Ліниві голубці

Ліниві голубці з фаршем в каструлі

Голубці, приготовані за цим рецептом, не загортаються в листя капусти: всі інгредієнти, що входять до складу страви, просто перемішуються. Блюдо виходить дуже смачним з ароматом смаженого м’яса, спецій і овочів. Помідори можна замінити томатною пастою.
Інгредієнти:

  • Капуста — 1 шт;
  • Фарш м’ясний — 700 г;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Помідори — 3шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Перець чорний, лавровий лист;
  • Кріп — пучок;
  • Олія для смаження;
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Цибулю подрібнюємо, нарізаючи на кубики, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі на сковороді, перемішуючи лопаткою, до золотистого кольору.
  • До цибулі з морквою відправляємо м’ясний фарш, перемішуємо, обсмажуємо 15 хвилин.
  • Кріп подрібнюємо, додаємо в основну масу, перчимо, солимо, все перемішуємо.
  • Капусту промиваємо, верхні листки видаляємо, шаткуємо тонкою соломкою, тушкуємо в окремій сковороді з додаванням олії. Кілька цілих листків капусти залишаємо: вони знадобляться надалі. Капусту тушкуємо з додаванням подрібненого часнику, перцю і солі.
  • Помідори промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо окропом, видаляємо шкірку, м’якоть нарізаємо на кубики.
  • Підготовлені помідори поміщаємо в блендер, подрібнюємо до пюреподібної маси.
  • На дно каструлі викладаємо відкладені раніше цілі листя капусти.
  • Зверху викладаємо половину тушкованої капусти.
  • Другий шар — фарш з овочами, третій — залишилася капуста.
  • Подрібнені помідори викладаємо зверху капусти.
  • Закриваємо каструлю кришкою, страва тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.
  • Ліниві голубці подаємо гарячими, посипавши зеленню.