Смачні ліниві голубці в духовці
Ліниві голубці — просте і дуже популярне блюдо. Приготуємо його в духовці. Родзинка рецепта — смачний сметанний соус, який надає голубцям непередаваний смак і робить страву дуже ніжним.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна — 1 шт.;
- М’ясний фарш — 1 кг;
- Рис клуглозернистий — 1 ст.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Паста томатна — 3 ст. л.;
- Часник — 3 зубчики;
- Яйце — 2 шт.;
- Морква — 2 шт.;
- Сметана — 500 мл;
- Зелень кропу, петрушки;
- Перець, сіль, лавровий лист;
- Олія рослинна — 50 г.
Спосіб приготування:
- Капусту шаткуємо тонкою соломкою.
- Рис перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води. Варимо до повного випарювання рідини (до напівготовності). Після варіння рис промиваємо.
- Моркву натираємо, цибулю ріжемо кубиками. У сковороді з рослинною олією обсмажуємо овочі до рум’яного стану.
- Приготуємо сметанний соус. В окремій ємності змішуємо сметану, томатну пасту, додаємо перець, сіль, добре перемішуємо.
- У м’ясний фарш додаємо капусту, овочеву зажарку, яйця, подрібнений часник, солимо, перчимо. З отриманої маси формуємо невеликі довгасті котлетки, обсмажуємо їх на сковороді до рум’яної скоринки.
- Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо ліниві голубці, заливаємо сметанним соусом.
- Запікаємо в духовці (180С). Готувати будемо 40 хвилин.
- Голубці подаємо гарячими, прикрасивши зеленню кропу і петрушки. За бажанням додатково можна запропонувати сметану або вершковий соус. Свіжу нотку додасть нарізка з овочів або салат.