Ліниві голубці

Смачні ліниві голубці в духовці

Ліниві голубці — просте і дуже популярне блюдо. Приготуємо його в духовці. Родзинка рецепта — смачний сметанний соус, який надає голубцям непередаваний смак і робить страву дуже ніжним.
Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 1 шт.;
  • М’ясний фарш — 1 кг;
  • Рис клуглозернистий — 1 ст.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Паста томатна — 3 ст. л.;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Сметана — 500 мл;
  • Зелень кропу, петрушки;
  • Перець, сіль, лавровий лист;
  • Олія рослинна — 50 г.

Спосіб приготування:

  • Капусту шаткуємо тонкою соломкою.
  • Рис перебираємо, промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води. Варимо до повного випарювання рідини (до напівготовності). Після варіння рис промиваємо.
  • Моркву натираємо, цибулю ріжемо кубиками. У сковороді з рослинною олією обсмажуємо овочі до рум’яного стану.
  • Приготуємо сметанний соус. В окремій ємності змішуємо сметану, томатну пасту, додаємо перець, сіль, добре перемішуємо.
  • У м’ясний фарш додаємо капусту, овочеву зажарку, яйця, подрібнений часник, солимо, перчимо. З отриманої маси формуємо невеликі довгасті котлетки, обсмажуємо їх на сковороді до рум’яної скоринки.
  • Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо ліниві голубці, заливаємо сметанним соусом.
  • Запікаємо в духовці (180С). Готувати будемо 40 хвилин.
  • Голубці подаємо гарячими, прикрасивши зеленню кропу і петрушки. За бажанням додатково можна запропонувати сметану або вершковий соус. Свіжу нотку додасть нарізка з овочів або салат.