Ліниві голубці

Ліниві голубці в сметанному соусі в мультиварці

Ліниві голубці виходять нітрохи не гірше приготованих за всіма правилами на плиті. І якщо на приготування класичних голубців, загорнутих у капустяні листи, йде багато часу, то за цим рецептом блюдо готується дуже швидко, всі інгредієнти просто послідовно з’єднуються, обсмажують і тушкують в мультиварці.
Інгредієнти:

  • Капуста — 1 кг;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • М’ясний фарш — 400 г;
  • Рис — 1 ст.;
  • Сметана — 250 мл;
  • Томатна паста — 2 ст. л.;
  • Перець, сіль;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо, цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Рис промиваємо під проточною водою.
  • У мультиварочну чашу наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження», викладаємо м’ясний фарш і нарізану півкільцями цибулю. Перемішуємо,смажимо 5 хвилин.
  • Сметану змішати з томатною пастою, додаємо півсклянки води.
  • Зверху додаємо промитий рис, моркву, нарізану капусту.
  • Масу заливаємо сметанно-томатним соусом, солимо, перчимо. Можна додати спеції за смаком, перемішуємо.
  • Включаємо режим «Плов», закриваємо кришку, готуємо близько години.
  • Подаємо в якості самостійного блюда зі сметаною. Прикрашаємо зеленню.