Ліниві голубці в сметанному соусі в мультиварці
Ліниві голубці виходять нітрохи не гірше приготованих за всіма правилами на плиті. І якщо на приготування класичних голубців, загорнутих у капустяні листи, йде багато часу, то за цим рецептом блюдо готується дуже швидко, всі інгредієнти просто послідовно з’єднуються, обсмажують і тушкують в мультиварці.
Інгредієнти:
- Капуста — 1 кг;
- Цибуля — 1 шт.;
- Морква — 2 шт.;
- М’ясний фарш — 400 г;
- Рис — 1 ст.;
- Сметана — 250 мл;
- Томатна паста — 2 ст. л.;
- Перець, сіль;
- Олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Капусту дрібно шаткуємо, моркву натираємо, цибулю нарізаємо півкільцями.
- Рис промиваємо під проточною водою.
- У мультиварочну чашу наливаємо трохи олії, включаємо режим «Смаження», викладаємо м’ясний фарш і нарізану півкільцями цибулю. Перемішуємо,смажимо 5 хвилин.
- Сметану змішати з томатною пастою, додаємо півсклянки води.
- Зверху додаємо промитий рис, моркву, нарізану капусту.
- Масу заливаємо сметанно-томатним соусом, солимо, перчимо. Можна додати спеції за смаком, перемішуємо.
- Включаємо режим «Плов», закриваємо кришку, готуємо близько години.
- Подаємо в якості самостійного блюда зі сметаною. Прикрашаємо зеленню.