Ліниві голубці в каструлі з капустою, фаршем і рисом – 6 покрокових рецептів з фото

Ліниві голубці з пекінською капустою, фаршем, рисом

На приготування ледачих голубців по цьому рецепту знадобиться мінімум часу, оскільки пекінська капуста готується швидше білокачанної. Смак у таких голубців виходить більш ніжним, а в ароматі відсутні різкі капустяні нотки.

Інгредієнти:

  • 500 г пекінської капусти.
  • 600 г м’ясного фаршу.
  • 200 г рису.
  • 200 мл води.
  • 150 г сметани.
  • 50 г томатної пасти.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Зелень, сіль, рослинна олія, приправи.

Процес приготування:

  • Цибулю порізати кубиками, а моркву потерти на крупній тертці. Обсмажити морквяно-цибульну суміш на сковороді, щоб овочі трохи розм’якшилися.
  • Фарш краще брати не дуже жирний, підійде навіть курячий. Але якщо це м’ясний, нехай у ньому буде більше яловичини. Додати фарш в сковороду до овочів і обсмажувати 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  • Пекінську капусту розділити уздовж навпіл і нарізати не дуже дрібно. Тверду частину теж можна використовувати, але її необхідно подрібнювати більш ретельно.
  • У каструлю викласти нашатковану капусту, до неї надіслати фарш з морквою і цибулею і всипати промитий сирий рис. Його потрібно розрівняти і не перемішувати з іншими інгредієнтами.
  • Влити в каструлю близько 2-х склянок води, дати масі закипіти, а потім зменшити вогонь до середнього. Покласти в ємність томатну пасту, сметану, всипати сіль і приправи. Не треба вимішувати компоненти, поки вони гасяться. Тримати каструлю на вогні близько 25 хвилин. Якщо помітите, що рідина повністю випарувалася, а капуста ще не досягла бажаної м’якості, підлийте трохи води.
  • Готові голубці потримати без вогню під кришкою кілька хвилин, а потім весь вміст перемішати і подавати порційно зі сметаною, зеленню, житніми тостами або іншими продуктами за смаком.

Приємного апетиту!