Покроковий рецепт лінивих голубців у каструлі шарами
У цьому рецепті інгредієнти укладаються шарами в глибоку каструлю і тушаться, перетворюючись в ароматне листкове блюдо. За формою це, швидше, нагадує, рагу, а за смаком – звичайні голубці.
Інгредієнти:
- Качан капусти – 600 р.
- Фарш свинячий або з додаванням яловичини – 500 р.
- Рис – 100 р.
- Ріпчасту цибулю і моркву – по 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Процес приготування:
- Відміряти потрібний обсяг рису, добре його промити і відварити майже до готовності. Відставити в сторону.
- Моркву і цибулю почистити і подрібнити – ножем або на тертці. Відправити овочі в сковороду з рослинним маслом і обсмажити хвилин п’ять на середньому вогні, не допускаючи підгоряння.
- Приготувати фарш або узяти готовий. Розім’яти його гарненько в окремій посудині, якщо м’ясо недостатньо подрібнене, пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами. Викласти фарш до обсмаженою цибулі і моркви і всі разом під кришкою протушкувати хвилин 10-15.
- З’єднати рис з фаршем, морквою і цибулею. Посипати сіллю.
- Підготувати глибоку каструлю, в якій і будуть готуватися ліниві голубці шарами. На дно викласти половину обсягу тонко нашаткованої капусти.
- Другим шаром викласти фарш з рисом, морквою і цибулею. Розрівняти по всьому периметру посудини. А наверх висипати решту шинковану капусту.
- Зверху листкову заготівлю посолити, покласти спеції, лавровий лист, зелень можна. Налити води, закрити кришкою і залишити тушкуватися приблизно півгодини або хвилин сорок. Час приготування багато в чому залежить від капусти. Якщо вона молода, гасити потрібно менше, а якщо врожай був зібраний давно, і капуста знайшла жорсткість часу знадобиться хвилин на 20 більше.
- Готові ліниві голубці потримати при вимкненій плиті і закритій кришці близько 5 хвилин і подавати на стіл. До них подати сметану, майонез або будь соус на основі цих продуктів.
Приємного апетиту!