Смачний і простий рецепт лінивих голубців з картоплею
Це ситне блюдо цілком може служити комплексним обідом, в якому є і гарнір, і м’ясна складова. Картопля тушкується разом з фаршем і овочами, просочуючись їх соками, а томатна паста надає страві апетитний відтінок.
Інгредієнти:
- Капуста – 0,5 кг
- Фарш – 0,4 кг
- Рис – 100 р.
- Моркву і цибулю – по 0,5 шт.
- Картопля – 0,4 кг
- Помідори – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, рослинне масло, зелень, приправи, вода.
Процес приготування:
- Рис зварити до напівготовності. В залежності від того, який сорт ви візьмете, отримаєте голубці відповідної консистенції.
- Порізати дрібно цибулю.
- Нашаткувати тонкими скибочками білокачанну капусту.
- З’єднати капусту, цибулю, відварений рис і подрібнену цибулю. Додати до овочів і рису фарш вбити яйце. Посолити, додати приправи за смаком.
- Сформувати з фаршу невеликі котлети. Розігріти в сковороді олію і на середньому вогні обсмажити заготовки з двох сторін. Нехай на них утворюється скориночка, вона дозволить котлет зберегти форму, не розвалитися.
- Моркву почистити, натерти на тертці з великими отворами і обсмажити в сковороді до м’якості, після викласти до морквині порізані на частини помідори. Тушкувати овочі під кришкою 10 хвилин.
- З картоплин зняти шкірку, порізати їх на великі часточки – можна на половинки, якщо картоплю не великий, дрібні бульби краще зовсім не розрізати.
- У каструлю викласти обсмажені котлети з капусти і фаршу, чергуючи їх з картоплею. Зверху викласти обсмажену моркву з томатами. Посолити все, налити води і поставити тушкувати під кришкою. Для гасіння страви буде достатньо 40 хвилин.
- Готові голубці з картоплею можна посипати зеленню або потертим сиром, полити шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!