Курка в духовці

Курка в духовці запечена в рукаві з рисом

Щоб гарнір вийшов соковитим і розсипчастим, краще відразу ж додати його всередину курки. Така невелика хитрість дозволить у багато разів поліпшити смакові якості всього страви. При цьому і виглядати воно буде дуже красиво і витончено. Замість глив можна взяти будь-які інші гриби. У курки за цим рецептом буде яскравий золотий відтінок завдяки паприці. Якщо захочеться, щоб і рис виглядав більш апетитно, слід додати до нього куркуму.
Інгредієнти:

  • 1 куряча тушка;
  • 100 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 200 г глив;
  • 1 ст. л. паприки;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Масло (одну ложку) змішати з сіллю, паприкою і чорним перцем.
  • Курячу тушку промити і натерти спеціями зі всіх сторін.
  • Потримати курку в маринаді 3 години в прохолодному місці.
  • Цибулю і гриби нарізати невеликими шматочками, обсмажити їх на рослинній олії.
  • Відварити в підсоленій воді до напівготовності рис, змішати його з цибулею і грибами.
  • Начинку остудити і нафарширувати нею курку, шкірку скріпити ниточкою.
  • Запікати курку з рисом в рукаві 1 годину при температурі 200 градусів.
  • Рукав розрізати зверху і готувати птицю ще 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати курку в духовці цілком. Приємного апетиту!
Курка в духовці цілком – це невичерпна кількість рецептів смачної і соковитої птиці, яку можна доповнити практично будь-якими інгредієнтами. У початківця кулінара, швидше за все, виникне багато питань в процесі запікання. Саме тому краще почати з перегляду корисних порад, як приготувати курку в духовці:

  • Перед тим як готувати курку в духовці цілком, треба правильно підготувати птицю. Для цього її слід ретельно промити зовні і всередині, обсушити, зрізати жовті ділянки шкіри і сальні залози у хвостики. Також необхідно видалити пір’я, якщо вони знайдуться на тушці, і згустки крові;
  • Цілу курку в маринаді потрібно тримати набагато довше, ніж філе або окремі частини птиці. Краще всього поставити тушку зі спеціями в холодильник на всю ніч;
  • Для запікання цілком найкраще підходить птах вагою 1,5-2 кг;
  • Якщо ви хочете отримати соковите м’ясо, то скористайтеся рукавом для випічки. Втім, любителям засмаженою скоринки краще підійде варіант приготування на рожні.