Смачна курка в духовці на рожні
Курка в духовці на вертелі пропікається рівномірно з усіх сторін, набуває дуже апетитний золотистий колір. Щоб м’ясо і скоринка вийшли смачними, досить просто потримати птицю в маринаді з ароматних спецій, сметани і гірчиці. У процесі приготування дуже важливо періодично поливати курку на рожні стікаючим на дно духовки соком. Так блюдо залишиться соковитим, незважаючи на тривалий час випічки.
Інгредієнти:
- Курка вагою 2 кг;
- 100 г сметани;
- 1 ст. л. гірчиці;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. червоного меленого перцю;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю.
Спосіб приготування:
- Курку промити, видалити всі неїстівні ділянки, обсушити.
- Змішати сметану з сіллю, гірчицею, червоним і чорним перцем.
- Змастити птицю отриманим соусом зовні і всередині, залишити в холодильнику на кілька годин.
- Під крильцями (в районі грудної клітки) зробити глибокі надрізи і сховати туди крила, щоб вони не пересушились в процесі запікання.
- Ніжки притягнути до хвостика і зв’язати ниткою або дротом.
- Надіти курячу тушку на вертел і щільно зафіксувати затискачами.
- Вертел встановити в духовку, під низ курки поставити деко так, щоб він не заважав птиці крутитися.
- Готувати курку цілком на рожні в духовці 60 хвилин при 200 градусах, періодично поливаючи тушку з жиром деко.