Курка в духовці

Смачна курка в духовці на рожні

Курка в духовці на вертелі пропікається рівномірно з усіх сторін, набуває дуже апетитний золотистий колір. Щоб м’ясо і скоринка вийшли смачними, досить просто потримати птицю в маринаді з ароматних спецій, сметани і гірчиці. У процесі приготування дуже важливо періодично поливати курку на рожні стікаючим на дно духовки соком. Так блюдо залишиться соковитим, незважаючи на тривалий час випічки.
Інгредієнти:

  • Курка вагою 2 кг;
  • 100 г сметани;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. червоного меленого перцю;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю.

Спосіб приготування:

  • Курку промити, видалити всі неїстівні ділянки, обсушити.
  • Змішати сметану з сіллю, гірчицею, червоним і чорним перцем.
  • Змастити птицю отриманим соусом зовні і всередині, залишити в холодильнику на кілька годин.
  • Під крильцями (в районі грудної клітки) зробити глибокі надрізи і сховати туди крила, щоб вони не пересушились в процесі запікання.
  • Ніжки притягнути до хвостика і зв’язати ниткою або дротом.
  • Надіти курячу тушку на вертел і щільно зафіксувати затискачами.
  • Вертел встановити в духовку, під низ курки поставити деко так, щоб він не заважав птиці крутитися.
  • Готувати курку цілком на рожні в духовці 60 хвилин при 200 градусах, періодично поливаючи тушку з жиром деко.