Курка в духовці з хрусткою скоринкою з начинкою
Куркою, з гречкою, вже нікого не здивуєш. Але от якщо додати до начинки ще й печінку, ласощі буде дійсно оригінальним і дуже смачним. Фарширувати можна курку цілком або ж тільки шкірку без кісток. Бекон не є обов’язковим інгредієнтом, але з ним скоринка вийде дуже соковитою і хрусткою. Разом з сіллю і перцем обов’язково потрібно додати якусь приправу для курки. Краще, якщо у ній буде присутня каррі.
Інгредієнти:
- Курка вагою 1,5 кг;
- 200 г курячої печінки;
- 150 г гречаної крупи;
- 5 смужок бекону;
- 2 цибулини;
- 1 ст. л. майонезу;
- 30 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Вимити курячу тушку, обсушити, натерти сіллю, перцем і спеціями за смаком.
- Помістити курку в целофановий пакет і залишити на 7 годин у холодильнику.
- Зварити гречку до стану напівготовності в трохи підсоленій воді.
- Нарізати півкільцями ріпчасту цибулю, курячу печінку промити і дати рідини стекти.
- Рослинне масло налити на сковорідку, нагріти, обсмажити цибулю до м’якості.
- Викласти до цибулі печінку і готувати її 5 хвилин, потім посолити і поперчити.
- Розрізати обсмажену печінку на більш дрібні шматочки, змішати з гречкою.
- Наповнити курячу тушку гречкою і печінкою, щільно утрамбувати.
- Змастити курку майонезом, а на те місце, де викладена начинка, покласти смужки бекону.
- Піч курку цілком у духовці при 180 градусах 40 хвилин.
- Прибрати бекон і при тій же температурі запікати птаха ще 50 хвилин.
- Готову курку розрізати, дістати начинку і подавати її в якості гарніру, птицю обробити звичним способом.