Курка в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою з начинкою

Курка в духовці

Куркою, з гречкою, вже нікого не здивуєш. Але от якщо додати до начинки ще й печінку, ласощі буде дійсно оригінальним і дуже смачним. Фарширувати можна курку цілком або ж тільки шкірку без кісток. Бекон не є обов’язковим інгредієнтом, але з ним скоринка вийде дуже соковитою і хрусткою. Разом з сіллю і перцем обов’язково потрібно додати якусь приправу для курки. Краще, якщо у ній буде присутня каррі.
Інгредієнти:

  • Курка вагою 1,5 кг;
  • 200 г курячої печінки;
  • 150 г гречаної крупи;
  • 5 смужок бекону;
  • 2 цибулини;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • 30 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Вимити курячу тушку, обсушити, натерти сіллю, перцем і спеціями за смаком.
  • Помістити курку в целофановий пакет і залишити на 7 годин у холодильнику.
  • Зварити гречку до стану напівготовності в трохи підсоленій воді.
  • Нарізати півкільцями ріпчасту цибулю, курячу печінку промити і дати рідини стекти.
  • Рослинне масло налити на сковорідку, нагріти, обсмажити цибулю до м’якості.
  • Викласти до цибулі печінку і готувати її 5 хвилин, потім посолити і поперчити.
  • Розрізати обсмажену печінку на більш дрібні шматочки, змішати з гречкою.
  • Наповнити курячу тушку гречкою і печінкою, щільно утрамбувати.
  • Змастити курку майонезом, а на те місце, де викладена начинка, покласти смужки бекону.
  • Піч курку цілком у духовці при 180 градусах 40 хвилин.
  • Прибрати бекон і при тій же температурі запікати птаха ще 50 хвилин.
  • Готову курку розрізати, дістати начинку і подавати її в якості гарніру, птицю обробити звичним способом.