Курка в духовці

Курка запечена в духовці з картоплею і яблуками

Яблука всередині курки завжди виходять м’якими і дуже смачними, адже вони насичуються м’ясним соком. Що ж стосується картоплі, то він буде грати роль ситного гарніру. Всі разом перетвориться у вишукане блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Хоча він і потребуватиме від кулінара старань, терпіння і особистого часу, гості будуть в захваті від такого частування.
Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 2 моркви;
  • 15 картоплин;
  • 3 яблука;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ч. л. червоного перцю;
  • Приправа для курки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю, дрібну залишити цілою, велику – розрізати на кілька частин.
  • Яблука нарізати великими часточками, видалити насіння.
  • Цибулю і моркву нарізати кружальцями, змішати з картоплею.
  • Овочі посолити і поперчити за смаком, додати до них одну ложку майонезу, добре перемішати між собою.
  • Курку ретельно змити зі всіх сторін, зовні і всередині натерти її сіллю, перцем, приправою і майонезом.
  • Нафарширувати тушку яблуками, щільно їх утрамбувати.
  • Рукав зав’язати з одного боку, і викласти його на деко.
  • Помістити в рукав курку, потім обкласти її овочами.
  • Зав’язати рукав з другої сторони, залишивши всередині достатньо вільного місця для циркуляції повітря.
  • Готувати курку цілком з картоплею і яблуками 60 хвилин при 200 градусах.