Курка запечена в духовці з картоплею і яблуками
Яблука всередині курки завжди виходять м’якими і дуже смачними, адже вони насичуються м’ясним соком. Що ж стосується картоплі, то він буде грати роль ситного гарніру. Всі разом перетвориться у вишукане блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Хоча він і потребуватиме від кулінара старань, терпіння і особистого часу, гості будуть в захваті від такого частування.
Інгредієнти:
- 1 курка;
- 2 моркви;
- 15 картоплин;
- 3 яблука;
- 2 цибулини;
- 2 ст. л. майонезу;
- 1 ч. л. червоного перцю;
- Приправа для курки;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, дрібну залишити цілою, велику – розрізати на кілька частин.
- Яблука нарізати великими часточками, видалити насіння.
- Цибулю і моркву нарізати кружальцями, змішати з картоплею.
- Овочі посолити і поперчити за смаком, додати до них одну ложку майонезу, добре перемішати між собою.
- Курку ретельно змити зі всіх сторін, зовні і всередині натерти її сіллю, перцем, приправою і майонезом.
- Нафарширувати тушку яблуками, щільно їх утрамбувати.
- Рукав зав’язати з одного боку, і викласти його на деко.
- Помістити в рукав курку, потім обкласти її овочами.
- Зав’язати рукав з другої сторони, залишивши всередині достатньо вільного місця для циркуляції повітря.
- Готувати курку цілком з картоплею і яблуками 60 хвилин при 200 градусах.