Курячі сердечка

Смачний суп з курячих сердечок

Супи благотворно впливають на шлунок і травну системи в цілому. Крім того, що перші страви дуже корисні, вони ще й смачні. Приготуємо дуже простий суп з курячих сердечок з локшиною. Таке блюдо можна подати навіть самим маленьким членам сім’ї.
Інгредієнти:

  • Курячі сердечка — 300 г;
  • Вода — 2 л;
  • Макаронні вироби — 150 г;
  • Морква — 1 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Олія для смаження;
  • Часник — 1 шт.;
  • Сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування:

  • Курячі сердечка очищаємо від плівок, видаляємо зайвий жир, промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою. Доводимо до кипіння, готуємо 40 хвилин на невеликому вогні. У процесі варіння знімаємо піну. Сердечка виймаємо, готовий бульйон проціджують.
  • Очищаємо овочі, цибулю і моркву нарізаємо соломкою, обсмажуємо на олії, додаємо подрібнений часник, варені сердечка, смажимо 5 хвилин.
  • Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками.
  • Бульйон доводимо до кипіння, опускаємо картоплю. Варимо 10 хвилин.
  • Додаємо макаронні вироби, готуємо ще 10 хвилин.
  • Наприкінці варіння викладаємо в каструлю з супом сердечка з обсмаженими овочами, перемішуємо, солимо, перчимо, при бажанні кладемо улюблені спеції. Доводимо до кипіння.
  • Подаємо Суп з нарізаною зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати курячі сердечка. Приємного апетиту!
Курячі сердечка — корисний субпродукт. Дієтологи рекомендують включати його до складу дитячого і дієтичного харчування. Але страви на нашому столі повинні бути не тільки корисними та поживними, але і смачними. Про те, як смачно приготувати курячі сердечка і урізноманітнити щоденне меню, розкажуть досвідчені кулінари:

  • Перед термічною обробкою субпродукт необхідно очистити від зайвого жиру, плівок, згустків крові і промити. Потім сердечка можна, наприклад, відварити в підсоленій воді. Зазвичай цей процес займає близько години.
  • Щоб страви з сердечок вийшли більш ніжними і соковитими, замочіть субпродукт у холодній воді.
  • З відварних сердечок можна приготувати всілякі салати. З цим продуктом відмінно поєднуються кукурудза, гриби, свіжі і варені овочі, морква по-корейськи, соєвий соус, сир, квасоля.
  • До курячим сердечком (тушкованим, відварною, запеченим) відмінно підходять всі традиційні гарніри: відварені макаронні вироби, картопляне пюре, рис, гречка, тушковані або свіжі овочі.
  • Калорійність відварених курячих сердечок невисока — всього 160 ккал. Тому їх сміливо можна включати в дієтичне меню.
  • Розморожувати курячі сердечка слід на нижній полиці холодильника. Не треба розморожувати продукт в теплій воді або мікрохвильовці, від цього сердечка стануть сухими і жорсткими.
  • Курячі сердечка чудово поєднуються зі сметаною, вершками, томатными соусами і кетчупом.
  • Перед смаженням продукт найкраще замаринувати в соєвому соусі або звичайному оцті (30 хвилин).
  • Субпродукт повинен мати щільну текстуру і насичений бордовий колір, краще віддати перевагу охолодженим сердечком.