Салат з курячих сердечок з грибами
Простий, але разом з тим оригінальний салат, який відмінно підійде як для святкового столу, так і в якості добавки до повсякденного обіду або вечері. Сухарики кладіть у страву безпосередньо перед подачею, щоб вони не встигли розм’якнути. Квасоля в цьому рецепті можна замінити на кукурудзу або зовсім виключити.
Інгредієнти:
- Курячі сердечка — 300 г;
- Печериці — 300 г;
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- Часник зубчики;
- Квасоля червона — ½ банки (консервована);
- Сухарики житні — 100 г;
- Яйце — 2 шт.;
- Огірок солоний — 1 шт.;
- Олія для смаження;
- Майонез — 3 ст. л. (можна замінити густою сметаною);
- Перець, сіль, зелень для прикраси.
Спосіб приготування:
- Яйця відварюємо, нарізаємо кубиками. Огірок невеликими кубиками.
- Сердечка ретельно промиваємо, розрізаємо навпіл. Гриби очищаємо, нарізаємо пластинками.
- Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо в олії. Додаємо сердечка, готуємо 15 хвилин.
- Додаємо печериці, перемішуємо, смажимо до готовності грибів. Охолоджуємо.
- Часник подрібнюємо, змішуємо з майонезом.
- З’єднуємо всі інгредієнти: гриби з сердечками, нарізані яйця, огірок, квасоля (попередньо злив рідина), сухарики, додаємо майонезно-часниковий соус. Перемішуємо, за смаком додаємо сіль, перець. Відразу подаємо.