Простий білковий крем для прикраси торта
Фото простого білкового крему для прикраси торта
Як відомо, кулінарія – це нескінченне терені для фантазії. Саме тому, багато господинь замислюється не тільки, як приготувати, але і, як прикрасити, те або інше блюдо. Щоб декор вийшов якісним і всі його елементи довго утримували форму, краще зробити для цього особливий білковий крем по цьому рецепту.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 200 г цукру;
- 1/3 склянки води;
- 1 щіпка солі;
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти.
Спосіб приготування:
- Воду вилити в каструльку, додати цукор і поставити на вогонь.
- Довести рідину до кипіння і варити 5 хвилин.
- Всипати в каструльку лимонну кислоту, перешкодити.
- Відокремити білки, додати до них сіль і збити в щільну пінку.
- Залити до білків гарячий (краще ще киплячий) сироп.
- Постійно збивати крем, поки він повністю не охолоне.
Тепер ви знаєте, як готувати крем для бісквітного торта. Приємного апетиту!
Крем для торта – це основна частина смачних домашніх десертів, які разюче змінюють смак і зовнішній вигляд, в залежності від наповнення. Правильний крем допоможе не тільки просочити коржі, але і прикрасити страву. Розібратися, як зробити різні варіанти начинок для тортів, допоможуть поради від професійних кондитерів:
- Вершки, молоко та інші продукти для крему необхідно попередньо охолодити. Також рекомендується потримати в холодильнику і посуд, яка буде використовуватися під час приготування;
- Замість цукру для крему краще використовувати цукрову пудру. Так він вийде більш однорідним;
- Щоб крем можна було використовувати і на наступний день, треба додати в нього желатин;
- Для збивання молочних продуктів потрібно використовувати середню швидкість міксера, щоб не перетворити крем масло;
- Якщо крем використовується для прикраси торта, його можна підфарбувати овочевим соком (селера, буряк, морква), або ж покупними барвниками;
- Під час приготування крему, в якому присутні гарячі інгредієнти, важливо збивати його міксером до повного охолодження. В іншому випадку, маса може осісти.
- Для прикраси торта важливо використовувати тільки густі варіанти кремів і намагатися надовго не залишати готовий виріб в теплому місці;
- Після нанесення крему на торти, потрібно дати торту постояти в холодильнику або при кімнатній температурі кілька годин. Так він встигне добре просочитися.