Крем для торта

Сметанний крем для медового торта

Фото сметанного крему для медового торта

Коржі для медового торта зазвичай самі по собі досить насичені, тому занадто солодкі просочення використовувати не рекомендується. Сметанний крем надає десерту легку кислинку, з-за чого страва здається більш свіжим і легким. Зазначеної кількості вистачить приблизно на 10 коржів.
Інгредієнти:

  • 500 р сметани;
  • 500 мл молока;
  • 2 склянки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  • Сметану і молоко змішати в одній посуді і збити міксером.
  • Коли маса стане пишною, додати в неї цукор, ванілін і ванільний цукор.
  • Ще раз добре збити крем міксером на невеликій швидкості.

Заварний крем для торта з молока

Фото заварного крему для торта з молока

У кулінарних книгах цей рецепт можна зустріти під назвою «французький заварний крем». Він виходить дуже ніжним і поживним. При бажанні можна замінити молоко водою, але від цього смакові якості трохи постраждають, хоча і зменшиться калорійність В процесі варіння крему, його потрібно постійно помішувати.
Інгредієнти:

  • 100 г борошна;
  • 400 г цукру;
  • 750 мл молока;
  • 5 яєць;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 25 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Відокремити жовтки від білків і розтерти з цукром.
  • Борошно підігріти на сковороді, додати до жовтків разом з ваніліном.
  • Молоко залити в каструлю і довести до кипіння.
  • Перелити яєчну суміш у молоко, перешкодити і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
  • Кинути в каструлю з кремом шматочок вершкового масла і зняти її з вогню.