Дитячі котлети з індички на пару в мультиварці
Індичка – найкраще м’ясо для зростаючого організму. Воно не зашкодить навіть наймолодшим гурманам, не викличе алергію або які-небудь проблеми з травленням. При цьому в індичці міститься ідеальне поєднання білків і вуглеводів, так що з таких котлеток цілком можна починати знайомство малюка з м’ясними стравами. Якщо плануєте нагодувати маленьких дітей, можна виключити з рецепту перець.
Інгредієнти:
- 500 г грудки індички;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 2 шматочки білого хліба;
- ½ Склянки молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Замочити хліб у молоці.
- Індичку і цибулю пропустити через м’ясорубку.
- Змішати м’ясо з сіллю і перцем, додати хлібний м’якуш і яйце.
- Добре все перемішати і зліпити котлетки.
- Налити в чашу мультиварки 1 літр води.
- Готувати котлети в спеціальній формі в режимі «На пару» 40 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети на пару в мультиварці. Приємного апетиту!
Котлети на пару в мультиварці – це дуже легке і корисне частування для всієї родини, яке можна вводити в раціон навіть найменших діток. По консистенції страва виходить дуже м’яким і ніжним, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром або соусом. Щоб не залишилося питань, як приготувати котлети на пару, потрібно прочитати інструкцію до своєї мультиварці, а також запам’ятати кілька простих правил:
- Для приготування котлет в мультиварці на пару не обов’язково використовувати тільки режим «Пар». Разом з ними можна відразу ж готувати гарнір, і для цього підійдуть режими «Варка» і «Випічка»;
- Перед тим як готувати котлети на пару, дайте фаршу трохи настоятися. Тоді буде набагато простіше зліпити котлетки, і вони не розваляться під час приготування. Досить буде поставити фарш на 10-15 хвилин у холодильник;
- Якщо ви використовуєте готовий магазинний фарш, краще ще раз самостійно пропустіть його через м’ясорубку, інакше в ньому можуть виявитися занадто великі шматочки або тверді складові;
- Якщо рибний або м’ясний фарш вийшов занадто рідким, можна додати трохи панірувальних сухарів. Густий фарш розбавляють молоком;
- Перед формуванням котлеток змочіть руки холодною водою, щоб фарш не прилипав.