Котлети на пару в мультиварці

Дитячі котлети з індички на пару в мультиварці

Індичка – найкраще м’ясо для зростаючого організму. Воно не зашкодить навіть наймолодшим гурманам, не викличе алергію або які-небудь проблеми з травленням. При цьому в індичці міститься ідеальне поєднання білків і вуглеводів, так що з таких котлеток цілком можна починати знайомство малюка з м’ясними стравами. Якщо плануєте нагодувати маленьких дітей, можна виключити з рецепту перець.
Інгредієнти:

  • 500 г грудки індички;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 2 шматочки білого хліба;
  • ½ Склянки молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Замочити хліб у молоці.
  • Індичку і цибулю пропустити через м’ясорубку.
  • Змішати м’ясо з сіллю і перцем, додати хлібний м’якуш і яйце.
  • Добре все перемішати і зліпити котлетки.
  • Налити в чашу мультиварки 1 літр води.
  • Готувати котлети в спеціальній формі в режимі «На пару» 40 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети на пару в мультиварці. Приємного апетиту!
Котлети на пару в мультиварці – це дуже легке і корисне частування для всієї родини, яке можна вводити в раціон навіть найменших діток. По консистенції страва виходить дуже м’яким і ніжним, воно відмінно поєднується з будь-яким гарніром або соусом. Щоб не залишилося питань, як приготувати котлети на пару, потрібно прочитати інструкцію до своєї мультиварці, а також запам’ятати кілька простих правил:

  • Для приготування котлет в мультиварці на пару не обов’язково використовувати тільки режим «Пар». Разом з ними можна відразу ж готувати гарнір, і для цього підійдуть режими «Варка» і «Випічка»;
  • Перед тим як готувати котлети на пару, дайте фаршу трохи настоятися. Тоді буде набагато простіше зліпити котлетки, і вони не розваляться під час приготування. Досить буде поставити фарш на 10-15 хвилин у холодильник;
  • Якщо ви використовуєте готовий магазинний фарш, краще ще раз самостійно пропустіть його через м’ясорубку, інакше в ньому можуть виявитися занадто великі шматочки або тверді складові;
  • Якщо рибний або м’ясний фарш вийшов занадто рідким, можна додати трохи панірувальних сухарів. Густий фарш розбавляють молоком;
  • Перед формуванням котлеток змочіть руки холодною водою, щоб фарш не прилипав.