Курячі котлети з картоплею, приготовані на пару в мультиварці
Курячі котлети на пару – одне з найпопулярніших дієтичних м’ясних страв. Їх можна приготувати відразу ж разом з гарніром із запеченої картоплі. Вершкове масло зробить картоплю особливо ніжною і м’якою, а поперечні надрізи дозволять їй добре просочитися спеціями і сметанним соусом. Також для краси у фарш додають подрібнену зелень, хоча можна обійтися і без неї.
Інгредієнти:
- 500 г курячого фаршу;
- 10 картоплин;
- 1 цибулина;
- 1 скибочка білого хліба;
- 3 ст. л. сметани;
- 30 г вершкового масла;
- 50 мл молока;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю і на кожній бульбі зробити кілька поперечних надрізів.
- Картоплю посолити і поперчити за смаком, полити сметаною і все гарненько перемішати.
- Викласти картоплю в чашу мультиварки і покласти зверху шматочки вершкового масла.
- Пропустити через м’ясорубку куряче філе і цибулю, хліб розмочити в молоці і змішати з фаршем.
- Фарш посолити і поперчити, сформувати котлетки.
- Форму для приготування на пару трохи змастити маслом і викласти в неї котлети.
- Включити режим «Випічка» і готувати всі 40 хвилин.
- Картопля перевернути, продовжувати приготування ще 20 хвилин в тому ж режимі.