Котлети на пару в мультиварці

Курячі котлети з картоплею, приготовані на пару в мультиварці

Курячі котлети на пару – одне з найпопулярніших дієтичних м’ясних страв. Їх можна приготувати відразу ж разом з гарніром із запеченої картоплі. Вершкове масло зробить картоплю особливо ніжною і м’якою, а поперечні надрізи дозволять їй добре просочитися спеціями і сметанним соусом. Також для краси у фарш додають подрібнену зелень, хоча можна обійтися і без неї.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого фаршу;
  • 10 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 скибочка білого хліба;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 30 г вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити картоплю і на кожній бульбі зробити кілька поперечних надрізів.
  • Картоплю посолити і поперчити за смаком, полити сметаною і все гарненько перемішати.
  • Викласти картоплю в чашу мультиварки і покласти зверху шматочки вершкового масла.
  • Пропустити через м’ясорубку куряче філе і цибулю, хліб розмочити в молоці і змішати з фаршем.
  • Фарш посолити і поперчити, сформувати котлетки.
  • Форму для приготування на пару трохи змастити маслом і викласти в неї котлети.
  • Включити режим «Випічка» і готувати всі 40 хвилин.
  • Картопля перевернути, продовжувати приготування ще 20 хвилин в тому ж режимі.