Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково
Покроковий рецепт приготування огірків у холодній воді з хріном
Для цього рецепта підійдуть листя хрону або його корінь. Ця рослина надає огіркам фортеця, аромат і приємний смак. Огірки повинні постояти в розсолі двоє — троє діб, перш ніж їх можна буде вживати.
Інгредієнти:
Огірки – 1,5-1,7 кг
Сіль – 50 р.
Вода – 1 л.
Часник – 3 зубчики.
Листя вишні – 6 шт.
Кріп – 2 парасольки.
Перець горошком – 4 шт.
Хрін – 70 г кореня або 4 аркуша.
Процес приготування:
Огірки обробити перед приготуванням традиційним способом: замочити у воді на 1-2 години, добре помити, а при необхідності почистити щіткою. Зрізати на кінцях по пару міліметрів і, якщо треба, розділити на частини.
Банки підготувати для укладання овочів і зелені. Якщо збираєтеся зберігати огірки довго, краще ємності простерилізувати. Для короткого зберігання досить просто обдати їх окропом.
Корінь хрону або листя вимити і облити закипілої водою, так само вчинити з листям вишні і кропом.
Часникові зубчики очистити від лушпиння.
Дно банки встелити кропом, вишневими листами і листям або шматочками кореня хрону. Потім акуратними рядами у вертикальному положенні помістити огірки. Всипати чорний перець горошком, покласти часник. Для гостроти можна додати трохи пекучого перцю.
Розмішати у літрі води сіль. Розсолу може бути недостатньо, якщо огірки покладені не щільно, тому можна відразу змішати подвійну порцію і використовувати, скільки увійде в банку. Головне – дотримуватися пропорції: на 1 л води 50 г солі.
Закриті кришками банки залишити при кімнатній температурі на дві — три доби. Потім охолодіть, помістивши в холодильник – тут же краще і зберігати огірки після відкриття банки.