Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково

Малосольні огірки в холодному розсолі на 3-х літрову банку

Огірки по цьому рецепту стають малосольними приблизно через добу після занурення їх у розсіл. Для приємного аромату використовуються листя смородини і вишні, а необхідну гостроту і прянощі додають часник і чорний перець горошком.

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків.
  • 4 зубчики часнику.
  • 2 ст. л. солі.
  • 3-4 листочки смородини.
  • 4-6 листочків вишні.
  • 4 горошини чорного перцю.
  • 1 парасольку кропу.

Процес приготування:

  • Огірки, попередньо замочені на 1-2 години, вимити, звільнити повністю від колючок. Після зрізати кінчики. Якщо овочі великі, можна розрізати їх уздовж або поперек на частини. Ця маніпуляція також дозволить огіркам швидше засолиться.
  • Часник розділити на зубчики, очистити.
  • Парасолька кропу і листя вишні і смородини добре вимити. Обов’язково зверніть увагу на загнуті краї листя, якщо такі є, – розпрямите їх і переконайтеся, що там немає сміття або личинок комах. Для надійності краще обдати всі зелені компоненти окропом.
  • Банку вимити, обшпарити окропом, дати стекти воді. Укласти на дно половину листя смородини і вишні, половину укропного парасольки і 2 зубчики часнику.
  • Огірками заповнити банку, залишаючи трохи місця для решти зелені. Всипати горошини чорного перцю. При бажанні можна додати лавровий лист.
  • В 2 літрах води розчинити 2 столові ложки солі. Воду брати холодну. Залити розчин у банку, закрити щільною кришкою і кілька разів обережно струсити.
  • Залишити банку з огірками на добу при кімнатній температурі. Перед уживанням на кілька годин покласти в холодильник, так як холодні малосольні огірки смачніше. Якщо бажаєте отримати більш кислий продукт, потримайте овочі в кімнаті трохи довше.
  • Приємного апетиту!