Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково
Малосольні огірки в холодному розсолі на 3-х літрову банку
Огірки по цьому рецепту стають малосольними приблизно через добу після занурення їх у розсіл. Для приємного аромату використовуються листя смородини і вишні, а необхідну гостроту і прянощі додають часник і чорний перець горошком.
Інгредієнти:
2 кг огірків.
4 зубчики часнику.
2 ст. л. солі.
3-4 листочки смородини.
4-6 листочків вишні.
4 горошини чорного перцю.
1 парасольку кропу.
Процес приготування:
Огірки, попередньо замочені на 1-2 години, вимити, звільнити повністю від колючок. Після зрізати кінчики. Якщо овочі великі, можна розрізати їх уздовж або поперек на частини. Ця маніпуляція також дозволить огіркам швидше засолиться.
Часник розділити на зубчики, очистити.
Парасолька кропу і листя вишні і смородини добре вимити. Обов’язково зверніть увагу на загнуті краї листя, якщо такі є, – розпрямите їх і переконайтеся, що там немає сміття або личинок комах. Для надійності краще обдати всі зелені компоненти окропом.
Банку вимити, обшпарити окропом, дати стекти воді. Укласти на дно половину листя смородини і вишні, половину укропного парасольки і 2 зубчики часнику.
Огірками заповнити банку, залишаючи трохи місця для решти зелені. Всипати горошини чорного перцю. При бажанні можна додати лавровий лист.
В 2 літрах води розчинити 2 столові ложки солі. Воду брати холодну. Залити розчин у банку, закрити щільною кришкою і кілька разів обережно струсити.
Залишити банку з огірками на добу при кімнатній температурі. Перед уживанням на кілька годин покласти в холодильник, так як холодні малосольні огірки смачніше. Якщо бажаєте отримати більш кислий продукт, потримайте овочі в кімнаті трохи довше.