Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково
Класичні малосольні огірки холодним способом з часником і зеленню
Це класичний рецепт малосольних огірків, який відрізняється від еталонного використанням декількох видів зелені. Крім кропу і петрушки, тут йдуть в хід кінза і естрагон. Огірки виходять пряними, з легкою гіркуватістю.
Інгредієнти:
Огірки – близько 1,5 кг.
Часник – 1 головка.
Сіль – 2 ст. л
Вода – близько 2 л.
Зелень петрушки, кінзи, кропу, естрагону – по 3-4 гілочки.
Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Провести очистку огірків від бруду, колючок, гнильних ділянок. Видалити кінчики ножем і при необхідності розрізати на частини.
Часник очистити від лушпиння, сполоснути зубчики.
Гілочки зелені добре промити під водою і розрізати наполовину, щоб не були надто довгими. Склад зелені можна варіювати. Кріп потрібен обов’язково, а інші види трав – за бажанням. Якщо не подобається специфічний смак кінзи або естрагону, можна залишити тільки петрушку і кріп. Але в цілому такий букет зелені відмінно гармонує з огірками.
В банку об’ємом 3 літри, заздалегідь вимиту, відправити половину всієї зелені. Огірки викладати в ємність щільно, але не придавлюючи. Зверху на шар огірків знову викласти зелень. Часник зубчиками покидати у проміжки між огірками, щоб він розподілився по банку. Покласти два листки лавра.
Воду з сіллю, добре перемішавши, влити в банку з огірками. Капроновою кришкою закрити банку і поставити на 12 годин, щоб огірки засолились. Після перемістити банку в холодильник і почекати ще години три. Перед вживанням верхній шар зелені викинути і подавати огірки до столу.