Класичні хрусткі малосольні огірки холодною водою, розсолом на 3-х літрову банку – 5 способів приготування рецепти з фото покроково
Хрусткі малосольні огірки холодним способом з кропом
Гасло цього рецепта: кропу багато не буває! Ця ароматна зелень грає тут роль головного ароматизатора. Огірки виходять нейтрального смаку і підходять тим, кому протипоказані гострі страви.
Інгредієнти:
Огірки – 1,5 кг.
Кріп (гілочки і парасольки) – 200 р.
Вода – 1 л.
Сіль – 2 ст. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Листя дуба і смородини за бажанням.
Процес приготування:
Огірки помістити в холодну воду для замочування і залишити на годину. Не потрібно нехтувати цим етапом, оскільки він задуманий не тільки в цілях очищення огірків, але й для їх хрусткості. Після цього змити з поверхні овочів бруд і всі колючі елементи. Зрізати хвостики і, якщо огірки великі, розділити ножем на частини.
Кріп промити проточною водою. Для малосольних огірків підійде і подсохшая зелень, так що сухі гілочки прибирати не варто.
Листя дуба і смородини промити й облити окропом. Їх використовувати не обов’язково. Важливо знати, що смородина надає легкий винний аромат, а листя дуба можуть трохи гірчити. Можете використовувати тільки один з видів листя.
Банку об’ємом 3 літри підготувати до використання: вимити її ретельно і обдати окропом. Укласти половину обсягу кропу на дно, потім акуратно скласти огірки. Зверху знову покласти кріп, вкласти лавровий лист і за бажанням дубові і смородинові листя.
У літрі води розчинити 2 ложки солі, влити розчин у банку і щільно закрити. Потрясти банку для розподілу солоного розчину по всьому об’єму.
Поставити огірки на добу в тепле місце або просто залишити при кімнатній температурі. Через 24 години, можна вживати продукт.