Картопля в мультиварці

Смачна картопля фрі в мультиварці

З допомогою мультиварки можна отримати в домашніх умовах справжній хрумка картопля фрі з золотистою скоринкою. Перед тим як посмажити картоплю, потрібно гарненько розігріти олію, якого знадобиться досить багато для досягнення бажаного ефекту. Щоб на кухні не утворився аромат фастфуду, краще вибирати гарне рафінована олія без яскраво вираженого запаху.
Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі;
  • 2 л рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати великою соломкою або брусочками.
  • Покласти нарізану картоплю в холодну воду.
  • Масло залити в чашу мультиварки і добре підігріти його в режимі «Випічка».
  • Взяти першу партію картоплі (так, щоб вона повністю була накрита маслом), промокнути серветкою і відправити в мультиварку.
  • Смажити 10-15 хвилин в тому ж режимі, потім витягти з чаші з допомогою шумівки і викласти на серветки.
  • Так само посмажити залишився картоплю, не змінюючи масло.

Тепер ви знаєте, як готувати картоплю з куркою в мультиварці. Приємного апетиту!
Картопля в мультиварці – це та страва, без якого покупка чудо-техніки ніколи не стане виправданою до кінця. Ситні рагу, ніжне печеня з підливою, картопля фрі і ще безліч безцінних рецептів ‒ все це можна приготувати в своїй кухонних помічниці, лише підбираючи потрібний режим. Про те, як приготувати картоплю в мультиварці в усіх її інтерпретаціях, розкажуть про свої секрети досвідчені кулінари:

  • Солити картоплю потрібно тільки після того, як він трохи просмажиться, інакше він стане занадто м’яким і може в підсумку розвалитися;
  • Не можна занадто дрібно нарізати картоплю для приготування в мультиварці. Краще, щоб шматочки були середньої величини;
  • Режими «Смаження» і «Випічка» взаємозамінні. При роботі в одному з них кришку закривати не потрібно. Також можна замінити «Тушкування» на «Плов». З ними, навпаки, обов’язково закривати мультиварку;
  • Перед тим як загасити або посмажити картоплю, потрібно добре розігріти рослинне масло. В мультиварці для цього знадобиться 2-3 хвилини;
  • Якщо ви любите тушкована картопля з підливою, то в деяких рецептах потрібно буде додати ще трохи води разом зі сметаною або томатною пастою. Можна регулювати в процесі приготування;
  • Якщо ви додаєте до картоплі лавровий лист, то після закінчення приготування його краще видалити з страви;
  • Для приготування фрі важливий спосіб нарізки картоплі. Тонка соломка буде смажитися 5 хвилин, а от великі брусочки – 10-15.