Смажена картопля зі свининою в мультиварці
Таке блюдо вкрай не рекомендується вживати тим, хто дотримується суворої дієти, особливо після 18.00. Якщо ж ви не дотримуєтеся якихось обмежень і просто хочете смачно і ситно поїсти, то свинячі реберця з картоплею стануть для вас одним з найулюбленіших страв. В мультиварці картопля вийде більш розсипчастим, ніж на сковороді, зате свинина придбає бажану м’якість. Якщо ви не фанат томатної пасти, можна запросто виключити її з рецепту, залишивши просто звичайну воду.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі;
- 500 г свинячих реберець;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 2 зубчики часнику;
- 2 склянки води;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Крупно нарізати цибулю і моркву, часник пропустити через прес або дрібно порубати.
- Картоплю почистити, розрізати на 4 частини (якщо великий – на 6).
- Включити мультиварку, вибрати режим «Випічка», налити рослинне масло.
- Викласти в чашу реберця і смажити їх 20 хвилин, потім перешкодити і смажити ще 10 хвилин.
- Додати часник, морква і цибуля, ще раз перемішати, продовжувати приготування в тому ж режимі 10 хвилин.
- Томатну пасту змішати з водою і спеціями.
- Викласти до ребрышкам картоплю, залити все томатним соусом, додати лавровий листочок.
- Перемішати між собою всі інгредієнти, закрити кришку і, не змінюючи режим, готувати ще 50 хвилин.
- За вказаний час кілька разів акуратно перемішати картоплю і свинину, при необхідності додати ще трохи води.