Тушкована капуста з куркою

Тушкована капуста з куркою – це відмінна кулінарна ідея для сімейної вечері. Використовувані продукти дозволяють зробити смачне, але при цьому легке блюдо. Тушкована капуста з куркою цілком можна вважати дієтичним частуванням, хоча калорійність страви буде залежати і від додаткових інгредієнтів. Готувати таке частування вкрай просто, тому можна без праці балувати своїх домочадців хоч кожен день.
Згасити з куркою можна квашену або свіжу білокачанну капусту. Смак цих двох страв кардинально відрізняється, а ось поживні властивості залишаються однаковими. До капусти з куркою можна додати будь-які овочі, бобові, зелень і часник, гриби, ковбасні вироби або інші види м’яса. Щоб блюдо стало більш ситним, часто в його склад включають якусь крупу або рис.
Іноді капусту з куркою тушкують у власному соку, але для отримання більш цікавою підливи використовують томатну пасту, сметану, м’ясні бульйони, кетчуп, майонез та ін. Також деякі господині люблять додавати в це блюдо овочевий сік. До готової капусти з куркою не потрібно гарнір або соус – вона є повноцінним блюдом, яке можна подавати до столу відразу після приготування.
Для гасіння капусти з куркою використовують і сковорідки, і каструльки, і мультиварку, і казани. Також дуже смачним виходить це частування в духовці в горщику. Таким чином, його можна приготувати будь-яким способом і практично з будь-яких інгредієнтів, так що для тушкованої капусти з куркою обов’язково має знайтися місце в кулінарній книзі кожної дбайливої господині.

Тушкована квашена капуста з куркою в мультиварці

Дуже просте блюдо на кожен день, яка анітрохи не зашкодить фігурі, але дозволить швидко втамувати голод. В мультиварці квашена капуста з куркою гаситься досить довго, але при тому її практично не потрібно контролювати. Досить просто пару раз перемішати інгредієнти між собою. Перед тим як готувати квашену капусту, обов’язково промийте її під водою, щоб блюдо не вийшло занадто кислим. Добре поєднується з запропонованими інгредієнтами приправа хмелі-сунелі.
Інгредієнти:

  • 700 г квашеної капусти;
  • 300 г курки;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 цибулини;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 100 мл води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе промити і нарізати його невеликими кубиками.
  • У чашу мультиварки налити рослинне масло, вибрати режим «Випічка».
  • М’ясо викласти у каструлю, обсмажувати під закритою кришкою 15 хвилин, пару раз перешкодити.
  • Нарізати цибулю півкільцями і додати до курки, смажити разом ще 10 хвилин.
  • Квашену капусту промити під проточною водою, відкинути на друшляк.
  • Перемішати цибулю з куркою, зверху викласти капусту і додати воду.
  • Включити режим «Гасіння», закрити кришку, готувати квашену капусту з куркою 20 хвилин.
  • Дрібно нарізати кріп і додати його в каструлю мультиварки.
  • Слідом відправити томатну пасту, посолити і поперчити все за смаком, перемішати.
  • Готувати капусту в тому ж режимі ще 15 хвилин, ненадовго залишити страву на «Підігріві».

Тушкована капуста з куркою, грибами і картоплею

Тушкована капуста з грибами і картоплею по цьому рецепту виходить дуже ситним і поживним. Ідеально підійдуть для приготування цієї страви свіжі лісові гриби. Їх аромат зробить частування дуже апетитним. Втім, завжди можна скористатися і більш доступними інгредієнтами – печерицями або вешенками. Щоб капуста добре потушилась, додайте її на сковороду частинами. Спочатку одну половину нарізки, потім другу, коли перша партія трохи осяде.
Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 6 картоплин;
  • 300 г грибів;
  • 300 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 стакан води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Видалити з качана мляві листя, вирізати качан.
  • Дрібно нашаткувати капусту, картоплю нарізати кубиками або соломкою.
  • М’ясо і цибулю також порізати кубиками середньої величини, моркву натерти на тертці.
  • На сковороді з рослинним маслом обсмажити картоплю до рум’яності.
  • Окремо обсмажити до золотистого кольору м’ясо.
  • У сковорідку з картоплею викласти гриби, моркву і ріпчасту цибулю.
  • Смажити ці інгредієнти, поки гриби не змінять колір, потім додати до них капусту.
  • Овочі та гриби посолити і поперчити, акуратно перемішати.
  • Викласти в загальну сковорідку курку.
  • Воду закип’ятити, розвести в ній томатну пасту, отриманий соус вилити поверх всіх інгредієнтів.
  • Накрити сковороду кришкою і продовжувати тушкувати капусту з курятиною, картоплею і грибами ще 25 хвилин.

Тушкована свіжа капуста з куркою та рисом

Такий рецепт обов’язково сподобається любителям здорової їжі. Всі зібрані в ньому інгредієнти дуже корисні для організму, оскільки містять велику кількість поживних речовин. Замість курячого бульйону можна взяти овочевий або ж зовсім замінити рідину звичайною водою. При бажанні також можна додати жирну сметану або томатну пасту в кількості 2-3 столових ложок.
Інгредієнти:

  • 300 г білокачанної капусти;
  • 250 г курячого філе;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 1/3 склянки рису;
  • 2 склянки курячого бульйону;
  • ½ Ч. л. каррі;
  • ½ Пучка петрушки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Ч. л. паприки;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Натерти на тертці моркву, нарізати кубиками цибулю.
  • Капусту почистити і дрібно нашаткувати, промити в декількох водах рис.
  • Нарізати куряче філе невеликими шматочками, подрібнити петрушку і часник.
  • У глибокій сковороді обсмажити до м’якості цибулю і моркву, потім додати курку.
  • Смажити шматочки філе до рум’яності, зверху висипати рис і смажити ще 5 хвилин.
  • Вилити в сковорідку склянку бульйону, додати сіль і перець, перемішати.
  • Тушкувати курку з рисом до повного випаровування рідини на повільному вогні.
  • Додати до решти інгредієнтів капусту, посипати страву паприкою і каррі.
  • Залити овочі і м’ясо залишилися бульйоном, акуратно перемішати.
  • Знову тушкувати до випаровування рідини, потім посипати тушковану капусту з куркою зеленню і часником.
  • Знову перемішати всі інгредієнти, залишити страву під закритою кришкою на кілька хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати тушковану капусту з куркою. Приємного апетиту!
Тушкована капуста з куркою – це живильна збалансоване блюдо, яке відмінно підійде для легкої вечері. Його дуже просто урізноманітнити, адже два основних інгредієнти прекрасно поєднуються з іншими продуктами. Пара рекомендацій від профі, як приготувати тушковану капусту з курятиною, допоможуть впоратися з поставленим завданням:

  • Перед тим як гасити білокачанну капусту, обов’язково видаліть верхні грубі листя. Також рекомендується вирізати качан, оскільки в ній можуть міститися шкідливі речовини;
  • У будь-якому з рецептів тушкованої капусти з куркою можна без зусиль замінити один соус іншим. Так, замість томатної пасти можна взяти сметану або вершки, і навпаки;
  • Замість курячого філе разом з капустою можна загасити курячі ніжки, стегенця або крильця. Досить просто трохи довше їх прожарити перед додаванням в загальну посуд;
  • Занадто довго тушкувати капусту з куркою не рекомендується – від цього блюдо втратить зовнішній вигляд і безліч вітамінів. Краще не збільшувати час, вказаний в рецептах, навіть якщо до кінця приготування капуста залишилася трохи твердою. Просто дайте їй настоятися під кришкою.