Тушкована капуста з куркою

Тушкована капуста з куркою – це відмінна кулінарна ідея для сімейної вечері. Використовувані продукти дозволяють зробити смачне, але при цьому легке блюдо. Тушкована капуста з куркою цілком можна вважати дієтичним частуванням, хоча калорійність страви буде залежати і від додаткових інгредієнтів. Готувати таке частування вкрай просто, тому можна без праці балувати своїх домочадців хоч кожен день.
Згасити з куркою можна квашену або свіжу білокачанну капусту. Смак цих двох страв кардинально відрізняється, а ось поживні властивості залишаються однаковими. До капусти з куркою можна додати будь-які овочі, бобові, зелень і часник, гриби, ковбасні вироби або інші види м’яса. Щоб блюдо стало більш ситним, часто в його склад включають якусь крупу або рис.
Іноді капусту з куркою тушкують у власному соку, але для отримання більш цікавою підливи використовують томатну пасту, сметану, м’ясні бульйони, кетчуп, майонез та ін. Також деякі господині люблять додавати в це блюдо овочевий сік. До готової капусти з куркою не потрібно гарнір або соус – вона є повноцінним блюдом, яке можна подавати до столу відразу після приготування.
Для гасіння капусти з куркою використовують і сковорідки, і каструльки, і мультиварку, і казани. Також дуже смачним виходить це частування в духовці в горщику. Таким чином, його можна приготувати будь-яким способом і практично з будь-яких інгредієнтів, так що для тушкованої капусти з куркою обов’язково має знайтися місце в кулінарній книзі кожної дбайливої господині.