Тушковані овочі в мультиварці

Тушковані овочі в мультиварці – це аж ніяк не вегетаріанська їжа, адже більшість господинь додають до них найрізноманітніші м’ясні або рибні інгредієнти. Самі ж овочі при цьому служать прекрасним гарніром, роблять страву більш легким і свіжим. Втім, любителі розвантажувальних днів цілком можуть обійтися лише основними інгредієнтами – це все одно буде дуже смачно і поживно. При цьому можна постійно змінювати склад страви, тому воно ніколи не набридне.
Тушковані овочі в мультиварці готуються у відповідному режимі «Гасіння». В окремих моделях кухонних помічниць, в яких не передбачена така функція, програму замінюють «Випічкою» або «Мультиповаром». У деяких випадках відмінно підходить для гасіння овочів режим «Плов» ‒ все залежить від супутніх інгредієнтів.
Овочі в мультиварці тушкують найрізноманітніші: білокачанну і кольорову капусту, броколі, помідори, цибуля, морква, баклажани, кабачки та ін При цьому можна використовувати як свіжі овочі, так і заморожені. У деяких рецептах до них додають ще й соління.
Приготувати тушковані овочі в мультиварці можна разом з м’ясом на кісточці або з філе. Також підійде фарш, м’ясні консерви, ковбасні вироби й ін. Для цієї страви відмінною компанією стануть і різні морепродукти, починаючи від самої доступної рибки, закінчуючи мідії, кальмари, краби і т. д. Зробити овочі більш поживними допоможе додавання крупи, грибів, картоплі.
Тушковані овочі в мультиварці готуються відносно швидко і практично не вимагають уваги з боку господині. Подають їх до столу через 10-15 хвилин після готовності. В цей час їх тримають в режимі підігріву.