Качка в мультиварці

Качка шматочками з картоплею в мультиварці

Качка з картоплею і овочами – це ситний збалансований вечерю, який ідеально впишеться в повсякденне меню. Мультиварка дозволить м’яса стати дуже м’яким і соковитим, а картопля при цьому збереже форму і не розвариться. Помідор в рецепті можна замінити томатною пастою, кетчупом або овочевим соком. Також для приготування страви підходить режим «Мультиповар» при температурі 110 градусів.
Інгредієнти:

  • 700 г качки (шматочками);
  • 6 картоплин;
  • 1 морква;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 помідор;
  • 2 цибулини;
  • 1 ч. л. приправи для картоплі;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Шматочки качки промити і викласти у змащену маслом чашу мультиварки.
  • Включити режим «Смаження» і обсмажити качку з усіх боків по 3-4 хвилини.
  • Вибрати режим «Випічка», в чашу мультиварки долити 250 мл води, запікати качку 30 хвилин.
  • Нарізати невеликими кубиками помідор і картоплю, моркву – кружальцями, цибулю – півкільцями.
  • Після звукового сигналу викласти до качці помідор, морква і цибуля.
  • Наступним шаром засипати картоплю, розрівняти.
  • Додати спеції за смаком і лавровий листочок, закрити кришку мультиварки.
  • Готувати качку з картоплею в режимі «Гасіння» 1 год.

Тепер ви знаєте, як готувати качку, тушковану в мультиварці. Приємного апетиту!
Качка в мультиварці – це ціле безліч цікавих страв на всі випадки життя. Можна приготувати птицю для святкового столу або для ситного обіду, зробити з її участю дієтичне блюдо або живильне частування. Кілька простих правил, як приготувати качку в мультиварці, допоможуть зробити її ще більш смачною і соковитою:

  • Якщо ви пильно стежите за кількістю калорій в кожній страві, то качку перед приготуванням в мультиварці краще очистити від шкірки. Саме в ній міститься більшість жирів;
  • Якщо ви вирішили запекти качку цілком в мультиварці, дуже уважно вибирайте розмір тушки. Птиця повинна поміститися в каструльку повністю, так, щоб можна було щільно закрити кришку;
  • Поки качка смажиться в мультиварці, кришку відкривати не потрібно, поки не прийде час перевертати шматочки птиці. Всі інші процеси повинні проходити під закритою кришкою;
  • Перед тим як загасити або запекти качку шматочками, рекомендується обсмажити її хоча б по 2-3 хвилини з кожного боку. Так м’ясо не стане сухим в процесі термічної обробки;
  • Молода м’ясна качка не повинна важити більше 2 кг, колір м’яса на розрізі у неї – червоний, шкірка блискуча і не липка.