Качка шматочками з картоплею в мультиварці
Качка з картоплею і овочами – це ситний збалансований вечерю, який ідеально впишеться в повсякденне меню. Мультиварка дозволить м’яса стати дуже м’яким і соковитим, а картопля при цьому збереже форму і не розвариться. Помідор в рецепті можна замінити томатною пастою, кетчупом або овочевим соком. Також для приготування страви підходить режим «Мультиповар» при температурі 110 градусів.
Інгредієнти:
- 700 г качки (шматочками);
- 6 картоплин;
- 1 морква;
- 1 пучок петрушки;
- 1 помідор;
- 2 цибулини;
- 1 ч. л. приправи для картоплі;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1 лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Шматочки качки промити і викласти у змащену маслом чашу мультиварки.
- Включити режим «Смаження» і обсмажити качку з усіх боків по 3-4 хвилини.
- Вибрати режим «Випічка», в чашу мультиварки долити 250 мл води, запікати качку 30 хвилин.
- Нарізати невеликими кубиками помідор і картоплю, моркву – кружальцями, цибулю – півкільцями.
- Після звукового сигналу викласти до качці помідор, морква і цибуля.
- Наступним шаром засипати картоплю, розрівняти.
- Додати спеції за смаком і лавровий листочок, закрити кришку мультиварки.
- Готувати качку з картоплею в режимі «Гасіння» 1 год.
Тепер ви знаєте, як готувати качку, тушковану в мультиварці. Приємного апетиту!
Качка в мультиварці – це ціле безліч цікавих страв на всі випадки життя. Можна приготувати птицю для святкового столу або для ситного обіду, зробити з її участю дієтичне блюдо або живильне частування. Кілька простих правил, як приготувати качку в мультиварці, допоможуть зробити її ще більш смачною і соковитою:
- Якщо ви пильно стежите за кількістю калорій в кожній страві, то качку перед приготуванням в мультиварці краще очистити від шкірки. Саме в ній міститься більшість жирів;
- Якщо ви вирішили запекти качку цілком в мультиварці, дуже уважно вибирайте розмір тушки. Птиця повинна поміститися в каструльку повністю, так, щоб можна було щільно закрити кришку;
- Поки качка смажиться в мультиварці, кришку відкривати не потрібно, поки не прийде час перевертати шматочки птиці. Всі інші процеси повинні проходити під закритою кришкою;
- Перед тим як загасити або запекти качку шматочками, рекомендується обсмажити її хоча б по 2-3 хвилини з кожного боку. Так м’ясо не стане сухим в процесі термічної обробки;
- Молода м’ясна качка не повинна важити більше 2 кг, колір м’яса на розрізі у неї – червоний, шкірка блискуча і не липка.