Качка в мультиварці

Качка з яблуками та чорносливом в мультиварці

Качка чудово поєднується з кисло-солодким смаком яблук і апельсинів. У цьому ж рецепті їх доповнять ще й банан з чорносливом. Вийде страва дуже пікантним і ароматним. Перед тим, як запікати качку в мультиварці, потримайте її в маринаді з ароматних спецій. До їх складу також можна додати паприку і сушені трави. Як гарнір для качки, приготованої за запропонованим рецептом, краще всього підходить рис.
Інгредієнти:

  • 1 качина тушка;
  • 1 апельсин;
  • 2 яблука;
  • 1 банан;
  • 200 г чорносливу без кісточок;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 лаврових листочка;
  • ½ Ч. л. кмину;
  • 1 ч. л. коріандру;
  • ½ Ч. л. імбиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Качку промити, розділити на порційні шматочки.
  • В мисочці змішати сіль, подрібнений часник, кмин, коріандр, імбир та чорний перець.
  • Качку натерти спеціями і залишити в маринаді на 3 години при кімнатній температурі.
  • Чорнослив на 10 хвилин замочити в теплій воді, яблука і апельсини нарізати часточками, банани ‒ кружечками.
  • Змастити чашу мультиварки рослинним маслом і викласти шматочки птиці.
  • Зверху додати лавровий лист, фрукти і чорнослив, залити всі інгредієнти водою.
  • Включити режим «Гасіння» на 2 години, закрити кришку і чекати звукового сигналу.
  • Якщо качка ще недостатньо м’яка після завершення програми, продовжіть час приготування ще на 30-60 хвилин.