Качка з яблуками та чорносливом в мультиварці
Качка чудово поєднується з кисло-солодким смаком яблук і апельсинів. У цьому ж рецепті їх доповнять ще й банан з чорносливом. Вийде страва дуже пікантним і ароматним. Перед тим, як запікати качку в мультиварці, потримайте її в маринаді з ароматних спецій. До їх складу також можна додати паприку і сушені трави. Як гарнір для качки, приготованої за запропонованим рецептом, краще всього підходить рис.
Інгредієнти:
- 1 качина тушка;
- 1 апельсин;
- 2 яблука;
- 1 банан;
- 200 г чорносливу без кісточок;
- 3 зубчики часнику;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2 лаврових листочка;
- ½ Ч. л. кмину;
- 1 ч. л. коріандру;
- ½ Ч. л. імбиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Качку промити, розділити на порційні шматочки.
- В мисочці змішати сіль, подрібнений часник, кмин, коріандр, імбир та чорний перець.
- Качку натерти спеціями і залишити в маринаді на 3 години при кімнатній температурі.
- Чорнослив на 10 хвилин замочити в теплій воді, яблука і апельсини нарізати часточками, банани ‒ кружечками.
- Змастити чашу мультиварки рослинним маслом і викласти шматочки птиці.
- Зверху додати лавровий лист, фрукти і чорнослив, залити всі інгредієнти водою.
- Включити режим «Гасіння» на 2 години, закрити кришку і чекати звукового сигналу.
- Якщо качка ще недостатньо м’яка після завершення програми, продовжіть час приготування ще на 30-60 хвилин.