Качка в мультиварці

Качка, тушкована з рисом в мультиварці

Для приготування цієї страви знадобиться приблизно половина качиної тушки. У саму жарку слід додати ніжки і грудку, а решту використовувати для приготування бульйону. Смачніше всього в мультиварці вийде тушкована домашня качка. Ідеально підійде для цієї страви домашня заправка для борщу, якщо раптом така знайдеться в коморі. Її слід додати разом з капустою в кількості 2-3 ложок. Під час гасіння качки в мультиварці рідина перші 30 хвилин повинна повністю покривати м’ясо, так що якщо не вистачить для цього томатного соку, слід додати трохи води або бульйону.
Інгредієнти:

  • 600 г качки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ½ склянки рису;
  • 800 мл бульйону;
  • 3 лаврових листа;
  • 300 мл томатного соку;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 цибулина;
  • 300 г білокачанної капусти;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати цибулю і часник, змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
  • Включити режим «Випічка», смажити цибулю з часником до м’якості, потім викласти до них шматочки качки.
  • Обсмажити м’ясо 5-7 хвилин під закритою кришкою, потім переключити мультиварку в режим «Гасіння».
  • Залити шматочки качки томатним соком, додати паприку, тушкувати 30 хвилин під закритою кришкою.
  • Ретельно промити рис, білокачанну капусту тонко нашаткувати.
  • Викласти капусту, рис і лаврові листочки в мультиварку після звукового сигналу.
  • Залити в чашу мультиварки бульйон (його потрібно приготувати заздалегідь з тієї ж качки).
  • Блюдо посолити і поперчити за смаком, готувати 25 хвилин в режимі «Рис» або «Плов».
  • Залишити тушковану качку в мультиварці ще на 15 хвилин у режимі «Підігрів».