Качка, тушкована з рисом в мультиварці
Для приготування цієї страви знадобиться приблизно половина качиної тушки. У саму жарку слід додати ніжки і грудку, а решту використовувати для приготування бульйону. Смачніше всього в мультиварці вийде тушкована домашня качка. Ідеально підійде для цієї страви домашня заправка для борщу, якщо раптом така знайдеться в коморі. Її слід додати разом з капустою в кількості 2-3 ложок. Під час гасіння качки в мультиварці рідина перші 30 хвилин повинна повністю покривати м’ясо, так що якщо не вистачить для цього томатного соку, слід додати трохи води або бульйону.
Інгредієнти:
- 600 г качки;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ½ склянки рису;
- 800 мл бульйону;
- 3 лаврових листа;
- 300 мл томатного соку;
- 1 ч. л. паприки;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 цибулина;
- 300 г білокачанної капусти;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нарізати цибулю і часник, змастити чашу мультиварки рослинним маслом.
- Включити режим «Випічка», смажити цибулю з часником до м’якості, потім викласти до них шматочки качки.
- Обсмажити м’ясо 5-7 хвилин під закритою кришкою, потім переключити мультиварку в режим «Гасіння».
- Залити шматочки качки томатним соком, додати паприку, тушкувати 30 хвилин під закритою кришкою.
- Ретельно промити рис, білокачанну капусту тонко нашаткувати.
- Викласти капусту, рис і лаврові листочки в мультиварку після звукового сигналу.
- Залити в чашу мультиварки бульйон (його потрібно приготувати заздалегідь з тієї ж качки).
- Блюдо посолити і поперчити за смаком, готувати 25 хвилин в режимі «Рис» або «Плов».
- Залишити тушковану качку в мультиварці ще на 15 хвилин у режимі «Підігрів».