Желейний торт бісквітний «Бите скло»
Торт називають «Бите скло», оскільки всі інгредієнти для нього ріжуться на дрібні шматочки, а утримує їх разом желейна маса. У цьому рецепті половина коржа використовується в якості основи для десерту, що робить його більш схожим на звичні торти. В принципі, можна весь бісквіт нарізати кубиками, але тоді зовнішній вигляд готової страви буде зовсім іншим.
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 160 г борошна;
- 100 мл молока;
- 350 г цукру;
- 600 г сметани;
- 1 ст. л. желатину;
- 1 г ваніліну;
- 3 пачки різнобарвного желе.
Спосіб приготування:
- Желе приготувати згідно до інструкції.
- Желатин замочити в молоці, потім прогріти на водяній бані до повного розчинення.
- Збити яйця з цукром, поступово ввести муку і розпушувач, замісити рідке густе тісто.
- Випікати бісквіт в глибокій формі, застеленому пекарської папером, 20 хвилин при 200 градусах.
- Після охолодження розрізати бісквіт на дві рівні частини.
- Верхню частину порізати дрібними квадратиками, так само подрібнити готове желе.
- Окремо збити сметану і ванілін, додати до них желатин.
- У форму для випічки (краще в ту саму, де готувався корж) вилити трохи сметанною маси.
- Викласти поверх сметани шматочки желе і бісквіта. Залити які залишилися кремом.
- Зверху покласти корж з бісквіту і трохи придавити його руками.
- Поставити торт в холодильник на кілька годин.
Тепер ви знаєте, як готувати желейний торт. Приємного апетиту!
Желейний торт – це дуже цікаве блюдо і за смаком, і по консистенції. Багато хто з дитинства обожнюють цей десерт в усіх її інтерпретаціях, тому він стане справжнім подарунком для молодшого, і для старшого покоління родини. Більшість порад, як приготувати желейний торт, можна прочитати на упаковках з желе і желатином, але наступні рекомендації також знадобляться починаючому кулінару:
- Щоб торт добре застиг, йому може знадобитися і ціла ніч, особливо якщо він готується без випічки. Для застигання желе також потрібно кілька годин, так що не розраховуйте на швидку готовність страви;
- Желатин буває звичайним і быстрорастворимым. Час підготовки суттєво відрізняється, тому уважно читайте інструкцію на пакетику;
- Час приготування желе зазвичай не зазначено на упаковці – за цим доведеться стежити самостійно, просто періодично перевіряючи продукт на дотик;
- Желатин не можна доводити до кипіння – лише гарненько прогріти на водяній бані;
- Щоб витягти желейний торт з форми перед подачею на стіл, занурте ємність з десертом в тазик з теплою водою.