Желейний торт

Желейний торт бісквітний «Бите скло»

Торт називають «Бите скло», оскільки всі інгредієнти для нього ріжуться на дрібні шматочки, а утримує їх разом желейна маса. У цьому рецепті половина коржа використовується в якості основи для десерту, що робить його більш схожим на звичні торти. В принципі, можна весь бісквіт нарізати кубиками, але тоді зовнішній вигляд готової страви буде зовсім іншим.
Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 160 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 350 г цукру;
  • 600 г сметани;
  • 1 ст. л. желатину;
  • 1 г ваніліну;
  • 3 пачки різнобарвного желе.

Спосіб приготування:

  • Желе приготувати згідно до інструкції.
  • Желатин замочити в молоці, потім прогріти на водяній бані до повного розчинення.
  • Збити яйця з цукром, поступово ввести муку і розпушувач, замісити рідке густе тісто.
  • Випікати бісквіт в глибокій формі, застеленому пекарської папером, 20 хвилин при 200 градусах.
  • Після охолодження розрізати бісквіт на дві рівні частини.
  • Верхню частину порізати дрібними квадратиками, так само подрібнити готове желе.
  • Окремо збити сметану і ванілін, додати до них желатин.
  • У форму для випічки (краще в ту саму, де готувався корж) вилити трохи сметанною маси.
  • Викласти поверх сметани шматочки желе і бісквіта. Залити які залишилися кремом.
  • Зверху покласти корж з бісквіту і трохи придавити його руками.
  • Поставити торт в холодильник на кілька годин.

Тепер ви знаєте, як готувати желейний торт. Приємного апетиту!
Желейний торт – це дуже цікаве блюдо і за смаком, і по консистенції. Багато хто з дитинства обожнюють цей десерт в усіх її інтерпретаціях, тому він стане справжнім подарунком для молодшого, і для старшого покоління родини. Більшість порад, як приготувати желейний торт, можна прочитати на упаковках з желе і желатином, але наступні рекомендації також знадобляться починаючому кулінару:

  • Щоб торт добре застиг, йому може знадобитися і ціла ніч, особливо якщо він готується без випічки. Для застигання желе також потрібно кілька годин, так що не розраховуйте на швидку готовність страви;
  • Желатин буває звичайним і быстрорастворимым. Час підготовки суттєво відрізняється, тому уважно читайте інструкцію на пакетику;
  • Час приготування желе зазвичай не зазначено на упаковці – за цим доведеться стежити самостійно, просто періодично перевіряючи продукт на дотик;
  • Желатин не можна доводити до кипіння – лише гарненько прогріти на водяній бані;
  • Щоб витягти желейний торт з форми перед подачею на стіл, занурте ємність з десертом в тазик з теплою водою.