Сирно-желейний торт зі сметаною
З сиром желейний торт виходить особливо ніжним, та до того ж ще й корисним. Готується він дуже просто, так що з рецептом впорається навіть починаючий кондитер. Єдиною відмінністю від класичного рецепту є додавання какао. Це додасть десерту приємний шоколадний присмак, що трохи урізноманітнює блюдо.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 400 р сметани;
- 30 г желатину;
- 100 мл молока;
- 6 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 1 щіпка ваніліну;
- 150 г ягід.
Спосіб приготування:
- Желатин залити молоком, залишити на 40 хвилин або на час, вказаний на упаковці.
- Поставити набряклий желатин на водяну баню і крупинки розчинити.
- Перетерти сир з цукром, додати сметану і все змішати до однорідності.
- У готову сирну масу ввести желатин і ванільний цукор, ще раз перемішати.
- Розділити тісто на дві частини, в одну половину додати какао, у другу – викласти ягоди і обидві перемішати.
- Шарами викласти сметанні маси різних кольорів.
- Залишити желейний торт в холодильнику до повного застигання.
- Готовий десерт при бажанні прикрасити ягодами.