Желейний торт

Сирно-желейний торт зі сметаною

З сиром желейний торт виходить особливо ніжним, та до того ж ще й корисним. Готується він дуже просто, так що з рецептом впорається навіть починаючий кондитер. Єдиною відмінністю від класичного рецепту є додавання какао. Це додасть десерту приємний шоколадний присмак, що трохи урізноманітнює блюдо.
Інгредієнти:

  • 400 г сиру;
  • 400 р сметани;
  • 30 г желатину;
  • 100 мл молока;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. какао;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 150 г ягід.

Спосіб приготування:

  • Желатин залити молоком, залишити на 40 хвилин або на час, вказаний на упаковці.
  • Поставити набряклий желатин на водяну баню і крупинки розчинити.
  • Перетерти сир з цукром, додати сметану і все змішати до однорідності.
  • У готову сирну масу ввести желатин і ванільний цукор, ще раз перемішати.
  • Розділити тісто на дві частини, в одну половину додати какао, у другу – викласти ягоди і обидві перемішати.
  • Шарами викласти сметанні маси різних кольорів.
  • Залишити желейний торт в холодильнику до повного застигання.
  • Готовий десерт при бажанні прикрасити ягодами.