Желейний торт з бісквітом і фруктами
Смачний, свіжий, ніжний і ароматний десерт, який вимагає від господарки всього 10 хвилин на приготування бісквіта, а з підготовкою всіх інших інгредієнтів чудово справляється холодильник. Щоб спростити собі завдання, можна купити готовий бісквіт в магазині, і тоді взагалі не доведеться підходити до духовці. Фруктовий і ягідний склад можна змінювати на свій розсуд. Єдина умова – яскраво виражений смак, щоб всі інгредієнти добре відчувалися всередині страви.
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 950 г сметани;
- 380 г коричневого цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 3 ч. л. агар-агару;
- 50 мл води;
- 4 яйця;
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- 100 г малини;
- 1 упаковка фруктового желе;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Спосіб приготування:
- Яйця розбити в миску, всипати до них 300 г цукру, збити в пишну піну.
- Додати борошно і гашену соду, ще раз все перемішати, але вже без допомоги міксера.
- Глибоку форму для випічки застелити пекарської папером і вилити на неї тісто.
- Готувати бісквіт в духовці при 200 градусах 15 хвилин, потім вийняти і дати охолонути.
- Остиглий бісквіт нарізати невеликими кубиками зі стороною приблизно 2 див.
- Приготувати фруктове желе по інструкції і дати йому повністю застигнути в холодильнику (це може зайняти кілька годин).
- Готове желе також нарізати кубиками такого ж розміру, як і бісквіт.
- Закип’ятити в каструлі воду і розчинити в ній агар-агар.
- В окремій мисці з’єднати сметану, ваніль і цукор, що залишився, збити міксером до розчинення крупинок.
- В отриману масу додати агар-агар, ще раз добре все перемішати.
- Яблуко нарізати часточками, апельсин ‒ кружечками.
- Половину збитої сметани, вилити в глибоку форму для випічки, викласти поверх неї шматочки желе і бісквіта (не всі).
- Залити торт другою половиною сметанною маси і додати решту бісквіт і фрукти.
- Торт накрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ніч.