Желейний торт

Желейний торт з бісквітом і фруктами

Смачний, свіжий, ніжний і ароматний десерт, який вимагає від господарки всього 10 хвилин на приготування бісквіта, а з підготовкою всіх інших інгредієнтів чудово справляється холодильник. Щоб спростити собі завдання, можна купити готовий бісквіт в магазині, і тоді взагалі не доведеться підходити до духовці. Фруктовий і ягідний склад можна змінювати на свій розсуд. Єдина умова – яскраво виражений смак, щоб всі інгредієнти добре відчувалися всередині страви.
Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 950 г сметани;
  • 380 г коричневого цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 3 ч. л. агар-агару;
  • 50 мл води;
  • 4 яйця;
  • 1 яблуко;
  • 1 апельсин;
  • 100 г малини;
  • 1 упаковка фруктового желе;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту.

Спосіб приготування:

  • Яйця розбити в миску, всипати до них 300 г цукру, збити в пишну піну.
  • Додати борошно і гашену соду, ще раз все перемішати, але вже без допомоги міксера.
  • Глибоку форму для випічки застелити пекарської папером і вилити на неї тісто.
  • Готувати бісквіт в духовці при 200 градусах 15 хвилин, потім вийняти і дати охолонути.
  • Остиглий бісквіт нарізати невеликими кубиками зі стороною приблизно 2 див.
  • Приготувати фруктове желе по інструкції і дати йому повністю застигнути в холодильнику (це може зайняти кілька годин).
  • Готове желе також нарізати кубиками такого ж розміру, як і бісквіт.
  • Закип’ятити в каструлі воду і розчинити в ній агар-агар.
  • В окремій мисці з’єднати сметану, ваніль і цукор, що залишився, збити міксером до розчинення крупинок.
  • В отриману масу додати агар-агар, ще раз добре все перемішати.
  • Яблуко нарізати часточками, апельсин ‒ кружечками.
  • Половину збитої сметани, вилити в глибоку форму для випічки, викласти поверх неї шматочки желе і бісквіта (не всі).
  • Залити торт другою половиною сметанною маси і додати решту бісквіт і фрукти.
  • Торт накрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ніч.