Желейний торт

Сметанно-желейний торт без випічки

Желейні тістечка без випічки бувають до смішного простими і банальними, але тільки не за цим рецептом. У ньому бере участь безліч незвичайних для цього страви інгредієнтів зразок шоколаду, волоських горішків і вершків, що робить готовий торт особливо смачним і оригінальним. Вершки можна замінити яким-небудь лікером для ще більшої пікантності.
Інгредієнти:

  • 250 г крекерів;
  • 1 склянка цукру;
  • 700 г сметани;
  • 150 г шоколаду;
  • 1 стакан волоських горіхів;
  • 1/3 склянки вершків;
  • 20 г желатину;
  • 250 г винограду;
  • 1 пакетик желе;
  • 2 склянки води.

Спосіб приготування:

  • Желатин розчинити у вершках і залишити на час, вказаний в інструкції.
  • Підігріти вершки на водяній бані, щоб желатин повністю розчинився.
  • У сметану додати цукор і збити до пишної маси.
  • Ввести в сметану желатин, ще раз добре перемішати.
  • Покришити крекери, потовкти горіхи (можна попередньо обсмажити).
  • Печиво й горішки додати в сметанную масу. Перемішати.
  • На середній тертці натерти шоколад, глибоку форму для випічки застелити пекарської папером.
  • У форму вилити третину сметани з крекерами і посипати цей шар половиною шоколаду.
  • Зробити ще два шари, але останній не посипати шоколадом.
  • Накрити форму плівкою і залишити в холодильнику на 40 хвилин.
  • Приготувати по інструкції желе і вилити 2/3 поверх торта, коли сметана трохи загусне.
  • Знову поставити торт в холодильник і дочекатися застигання желе (1/3 желе в холодильник не прибирати).
  • На застиглий тортик красиво викласти виноград, залити його желе і ще раз відправити десерт в холодильник приблизно на 2 години.