Сметанно-желейний торт без випічки
Желейні тістечка без випічки бувають до смішного простими і банальними, але тільки не за цим рецептом. У ньому бере участь безліч незвичайних для цього страви інгредієнтів зразок шоколаду, волоських горішків і вершків, що робить готовий торт особливо смачним і оригінальним. Вершки можна замінити яким-небудь лікером для ще більшої пікантності.
Інгредієнти:
- 250 г крекерів;
- 1 склянка цукру;
- 700 г сметани;
- 150 г шоколаду;
- 1 стакан волоських горіхів;
- 1/3 склянки вершків;
- 20 г желатину;
- 250 г винограду;
- 1 пакетик желе;
- 2 склянки води.
Спосіб приготування:
- Желатин розчинити у вершках і залишити на час, вказаний в інструкції.
- Підігріти вершки на водяній бані, щоб желатин повністю розчинився.
- У сметану додати цукор і збити до пишної маси.
- Ввести в сметану желатин, ще раз добре перемішати.
- Покришити крекери, потовкти горіхи (можна попередньо обсмажити).
- Печиво й горішки додати в сметанную масу. Перемішати.
- На середній тертці натерти шоколад, глибоку форму для випічки застелити пекарської папером.
- У форму вилити третину сметани з крекерами і посипати цей шар половиною шоколаду.
- Зробити ще два шари, але останній не посипати шоколадом.
- Накрити форму плівкою і залишити в холодильнику на 40 хвилин.
- Приготувати по інструкції желе і вилити 2/3 поверх торта, коли сметана трохи загусне.
- Знову поставити торт в холодильник і дочекатися застигання желе (1/3 желе в холодильник не прибирати).
- На застиглий тортик красиво викласти виноград, залити його желе і ще раз відправити десерт в холодильник приблизно на 2 години.