Гуляш зі свинини з підливою на сковороді – 6 смачних рецептів з фото покроково

Соковитий гуляш зі свинини з томатною пастою

Гуляш зі свинини з томатною пастою – це дуже соковитий і смачний варіант подачі м’ясної страви. Особливий смак йому надає томатна паста. Головне — правильно його випікати, тоді свинина зможе добре просочитися томатним ароматом. І на відміну від свіжих помідорів, з такою стравою не доведеться довго возитися. Рідні точно оцінять його смак і не залишаться голодними!

Час готування: 1 година 15 хв.

Порції: 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Рослинне масло – 70 мл
  • Червоне напівсолодке вино – 100 мл
  • Вода – 200 мл
  • Приправа (паприка, перець) – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  • Свиняче м’ясо добре промиваємо та нарізаємо шматочками шириною десь 1,5 см, а в довжину 3 див.
  • Тепер очищаємо цибулини, нарізаємо їх півкільцями.
  • Дрібно кришимо часник (якщо у вас є прес, то можна використовувати його).
  • Беремо досить високу сковороду виливаємо на неї приблизно 2 ст. л. рослинної олії, розігріваємо. Кладемо шматочки м’яса, посипаємо їх приправою по своєму смаку і солимо. Смажимо шматочки свинини 7-10 хв., за цей час вони добре зарум’яняться.
  • Тепер додаємо інші інгредієнти страви. Відразу засипаємо цибулю і обсмажуємо 2-3 хв., щоб він став м’яким. Заливаємо воду, додаємо вино, додаємо спеції і лавровий лист, розмішуємо томатну пасту і часник. Ставимо на мінімальний вогонь і залишаємо тушкуватися 60 хв.
  • Знімаємо з плити і залишаємо на 10-15 хв.
  • Блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!