Суп з гречки з м’ясом і овочами
Гречаний суп — це поживно і смачно. Крупи перед закладкою в суп необхідно перебрати і промити. Для супу беремо м’ясо на кісточці або м’якоть, його попередньо можна обсмажити — так вийде смачніше.
Інгредієнти:
- м’ясо — 500 г;
- картопля — 5 шт.;
- гречана крупа — 150 г;
- морква — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- цибуля — 2 шт.;
- олія — для смаження;
- зелень — за бажанням;
- сіль, перець, лавровий лист.
Спосіб приготування:
- М’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, відварюємо до готовності. У процесі варіння знімаємо піну, що утворюється. Потім м’ясо виймаємо, охолоджуємо і нарізаємо на шматочки, бульйон проціджуємо.
- Нагріваємо Сковороду без масла, висипаємо гречку, прожарюємо кілька хвилин.
- Очищаємо овочі, картоплю нарізаємо брусочками, часник — пластинками, цибулю подрібнюємо, моркву натираємо,
- Цибулю, моркву, часник обсмажуємо на рослинному маслі до ніжно-золотавого кольору.
- Проціджений бульйон доводимо до кипіння, додаємо картоплю, варимо кілька хвилин і викладаємо гречку і м’ясо, порізане на шматочки.
- Суп солимо, перчимо, додаємо овочеву зажарку, доводимо до готовності всіх інгредієнтів. У самому кінці додаємо лавровий лист.
- Вже готовий суп залишаємо настоюватися на плиті 15 хвилин.
- Подаємо зі сметаною, посипаємо свіжою зеленню.
Тепер ви знаєте, як готувати гречку з м’ясом. Приємного апетиту!
Гречка — корисна крупа і обов’язковий продукт на будь-якій кухні. Гречана каша чудово поєднується з різними видами м’яса, ці два інгредієнти дивним чином гармоніюють один з одним. Щоб ваші страви виходили ароматними і поживними, зверніть увагу на рекомендації досвідчених кулінарів, які знають, як смачно приготувати гречку з м’ясом:
- Гречана крупа добре поєднується з будь-якими видами м’яса: свининою, яловичиною, телятиною або куркою. Причому можна використовувати і куряче філе і ніжки, і навіть крила.
- Додавайте в гречку спеції, яким зазвичай віддаєте перевагу. Суміш перців, лавровий лист, майоран, часник — прості інгредієнти, які покращують смак страви і надають йому приємний аромат.
- Гречану крупу бажано прожарювати перед закладкою в суп. Зерна просто висипають на суху сковороду і смажать, поки вони не почнуть потріскувати.
- Якщо хочете знизити калорійність супу, то використовуйте пісну яловичину, телятину або курку. Моркву і цибулю не обсмажуйте на рослинному маслі, а додавайте в сирому вигляді.
- Суп на основі гречки вийде більш прозорим, якщо на початку варіння покласти в нього цілу очищену цибулину, а в кінці приготування її видалити.
- Щоб гречка з м’ясом виходила більш ароматної і смачної, додайте замість води м’ясний бульйон.