Смачна гречка з м’ясом в духовці
Виявляється, звичайна гречка може бути дуже смачною. Додамо до неї всього кілька інгредієнтів, доклавши трохи зусиль — і у нас вийде абсолютно розкішне блюдо. М’ясо можна взяти будь, підійде також свинина або курка.
Інгредієнти:
- яловичина — 800 г (м’якоть);
- гречка — 250 г;
- цибуля — 2 шт.;
- морква — 2 шт.;
- вода — 2 ст.;
- чорний перець, запашний перець, чебрець, лавровий лист;
- масло для смаження, сіль.
Спосіб приготування:
- Гречку перебираємо, промиваємо.
- Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо кубиками, моркву — брусочками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі: спочатку близько 5 хвилин готуємо цибулю, потім додаємо моркву, смажимо ще 5 хвилин.
- М’ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо до рум’яної скоринки на олії на окремій сковороді близько 10-12 хвилин.
- М’ясо перекладаємо у форму (заздалегідь змащену олією), додаємо овочі, сіль, спеції і промиту гречку. Вливаємо воду, форму закриваємо кришкою або листом фольги.
- Запікаємо в духовці (180°С) близько 40 хвилин. Потім духовку вимикаємо, але гречку залишаємо ще на 15 хвилин.
- Страву подаємо гарячим зі свіжими або маринованими овочами.