Гречка з м'ясом

Смачна гречка з м’ясом в духовці

Виявляється, звичайна гречка може бути дуже смачною. Додамо до неї всього кілька інгредієнтів, доклавши трохи зусиль — і у нас вийде абсолютно розкішне блюдо. М’ясо можна взяти будь, підійде також свинина або курка.
Інгредієнти:

  • яловичина — 800 г (м’якоть);
  • гречка — 250 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • вода — 2 ст.;
  • чорний перець, запашний перець, чебрець, лавровий лист;
  • масло для смаження, сіль.

Спосіб приготування:

  • Гречку перебираємо, промиваємо.
  • Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо кубиками, моркву — брусочками. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі: спочатку близько 5 хвилин готуємо цибулю, потім додаємо моркву, смажимо ще 5 хвилин.
  • М’ясо промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо до рум’яної скоринки на олії на окремій сковороді близько 10-12 хвилин.
  • М’ясо перекладаємо у форму (заздалегідь змащену олією), додаємо овочі, сіль, спеції і промиту гречку. Вливаємо воду, форму закриваємо кришкою або листом фольги.
  • Запікаємо в духовці (180°С) близько 40 хвилин. Потім духовку вимикаємо, але гречку залишаємо ще на 15 хвилин.
  • Страву подаємо гарячим зі свіжими або маринованими овочами.