Гречка з м’ясом у горщику по-купецькому
Гречка з м’ясом по-купецькому, приготована в горщиках, — справжня знахідка для кожної господині. Особливо коли хочеться внести різноманітність в щоденне меню і з звичною гречки зробити смачне і незвичайне блюдо. У страву можна покласти і інші інгредієнти, наприклад помідори, болгарський перець або гриби. В якості м’ясної інгредієнта підійде і свинина, і яловичина, і курка.
Інгредієнти:
- яловичина або свинина — 300 г;
- гречана крупа — 300 г;
- часник — 3 зубчики;
- морква — 2 шт.;
- цибуля — 2 шт.;
- олія для смаження;
- сіль, перець, зелень.
Спосіб приготування:
- Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо до прозорості на маслі.
- Моркву миємо, чистимо, натираємо, додаємо до цибулі.
- М’ясо промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо на сковороду до цибулі і моркви. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Інгредієнти перемішуємо, вливаємо трохи води, солимо, перчимо, тушкуємо 10-15 хвилин.
- Гречку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
- Тушковане м’ясо з овочами викладаємо на дно горщиків, зверху поміщаємо гречку, вливаємо трохи води, щоб в процесі запікання вона дійшла до повної готовності.
- Вміст горщиків перемішуємо, закриваємо кришечками.
- Готуємо в духовці (200°С) близько півгодини.
- Страву подаємо прямо в горщиках або перекладаємо їх вміст на тарілку. За бажанням прикрашаємо свіжою зеленню.