Гречка з м'ясом

Гречка з м’ясом у горщику по-купецькому

Гречка з м’ясом по-купецькому, приготована в горщиках, — справжня знахідка для кожної господині. Особливо коли хочеться внести різноманітність в щоденне меню і з звичною гречки зробити смачне і незвичайне блюдо. У страву можна покласти і інші інгредієнти, наприклад помідори, болгарський перець або гриби. В якості м’ясної інгредієнта підійде і свинина, і яловичина, і курка.
Інгредієнти:

  • яловичина або свинина — 300 г;
  • гречана крупа — 300 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • морква — 2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець, зелень.

Спосіб приготування:

  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо до прозорості на маслі.
  • Моркву миємо, чистимо, натираємо, додаємо до цибулі.
  • М’ясо промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки, додаємо на сковороду до цибулі і моркви. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Інгредієнти перемішуємо, вливаємо трохи води, солимо, перчимо, тушкуємо 10-15 хвилин.
  • Гречку промиваємо, відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
  • Тушковане м’ясо з овочами викладаємо на дно горщиків, зверху поміщаємо гречку, вливаємо трохи води, щоб в процесі запікання вона дійшла до повної готовності.
  • Вміст горщиків перемішуємо, закриваємо кришечками.
  • Готуємо в духовці (200°С) близько півгодини.
  • Страву подаємо прямо в горщиках або перекладаємо їх вміст на тарілку. За бажанням прикрашаємо свіжою зеленню.