Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці
В мультиварці можна легко зробити ароматну гречку з грибами і куркою. Каша в цій електронної каструлі набуває винятковий смак. М’ясо і крупу слід брати в рівних пропорціях, воду додаємо — 1,5 частини. Крім курки можна використовувати яловичину або свинину. У першому варіанті страва вийде більш дієтичним, у другому — більш ситним.
Інгредієнти:
- куряче філе — 300 г;
- печериці — 200 г;
- гречка — 2 ст.;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- морква — 1 шт.;
- олія для смаження;
- перець, сіль;
- зелень.
Спосіб приготування:
- Філе і гриби промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки.
- Моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо.
- У чашу вливаємо трохи олії, активуємо режим «Смаження», викладаємо м’ясо. Готуємо 30 хвилин.
- Потім по черзі додаємо цибулю, моркву і гриби. Інгредієнти обсмажуємо до ніжно-золотистої скоринки, потім все солимо, перчимо.
- Гречку промиваємо, кладемо в чашу, вливаємо воду, додаємо сіль.
- Кришку мультиварки закриваємо, встановлюємо режим «Плов», готуємо 30 хвилин.
- Часник очищаємо, подрібнюємо, додаємо до основних продуктів за 5 хвилин до готовності.
- Після звукового сигналу блюдо залишаємо в мультиварці на 10 хвилин в режимі «Підігрів».
- Перед подачею посипаємо блюдо ароматною нарізаною зеленню.