Гречка з м'ясом

Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці

В мультиварці можна легко зробити ароматну гречку з грибами і куркою. Каша в цій електронної каструлі набуває винятковий смак. М’ясо і крупу слід брати в рівних пропорціях, воду додаємо — 1,5 частини. Крім курки можна використовувати яловичину або свинину. У першому варіанті страва вийде більш дієтичним, у другому — більш ситним.
Інгредієнти:

  • куряче філе — 300 г;
  • печериці — 200 г;
  • гречка — 2 ст.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • морква — 1 шт.;
  • олія для смаження;
  • перець, сіль;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • Філе і гриби промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо.
  • У чашу вливаємо трохи олії, активуємо режим «Смаження», викладаємо м’ясо. Готуємо 30 хвилин.
  • Потім по черзі додаємо цибулю, моркву і гриби. Інгредієнти обсмажуємо до ніжно-золотистої скоринки, потім все солимо, перчимо.
  • Гречку промиваємо, кладемо в чашу, вливаємо воду, додаємо сіль.
  • Кришку мультиварки закриваємо, встановлюємо режим «Плов», готуємо 30 хвилин.
  • Часник очищаємо, подрібнюємо, додаємо до основних продуктів за 5 хвилин до готовності.
  • Після звукового сигналу блюдо залишаємо в мультиварці на 10 хвилин в режимі «Підігрів».
  • Перед подачею посипаємо блюдо ароматною нарізаною зеленню.