Гарбуз в мультиварці

Смачний пиріг з гарбуза в мультиварці

Пиріг з гарбуза припаде до смаку і дорослим, і маленьким
дітям. Він виходить пишним, ніжним і помірно солодким. Тісто нагадує рецепт
кексу. Прикрасити пиріг можна збитою сметаною і шоколадною стружкою.
Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 2 склянки м’якоті гарбуза;
  • 3 яйця;
  • 1½ склянки борошна;
  • 10г розпушувача;
  • 7ст.л. вершкового масла;
  • 1 щіпка солі;
  • 1½ст.л. цикорію;
  • Спеції: кориця, мускатний горіх.

Спосіб приготування:
1.
Гарбуз почистити, нарізати часточками і потерти на
крупній тертці;
2.
Борошно просіяти, додати пакетик розпушувача, щіпка
солі, цикорій і корицю;
3.
Яйця збити з цукром до появи білої пінки і вилити
до борошна;
4.
Розтопити вершкове масло і додати до тесту, ретельно
перемішати всі інгредієнти;
5.
Висипати в тісто м’якоть гарбуза, ще раз перемішати;
6.
Змастити каструльку мультиварки шматочком вершкового
олії і викласти тісто;
7.
Готувати в режимі «Випічка» 65 хвилин;
8.
Відкрити кришку і дати пирогу настоятися.
Тепер ви знаєте, як готувати гарбуза в мультиварці. Приємного апетиту!
Гарбуз – універсальний продукт, який можна перетворити і в
перше, і на друге блюдо, і навіть десерт. Кращий спосіб, як приготувати
гарбуз і не втратити її корисних властивостей, – це скористатися мультиварка. Крім
рецептів, знадобиться кілька порад:

  • Всі сухі інгредієнти, включаючи гарбуз, краще перемішувати
    заздалегідь, а не в самій мультиварці. Так антипригарне покриття збережеться
    довше;
  • Щоб каша швидше втратила гіркоту, і її не довелося зайвий
    раз промивати, можна залити крупу водою з однією столовою ложкою солі і злити
    через 5-10 хвилин;
  • Щоб з гарбуза вийшло ніжне пюре, блендер потрібно
    додавати потроху м’ясного бульйону;
  • Додаючи до гарбузі сухофрукти, їх потрібно попередньо
    обшпарити окропом;
  • Кориця і мускатний горіх в рази підсилюють гарбузовий аромат.