Аджика без варіння

Гостра аджика без варіння з хріном і помідорами

Ця аджика дійсно виходить дуже гострою, тому, якщо ви не любитель подібних закусок, краще зменшити кількість гіркого перцю або ж зовсім виключити його з рецепту. Тим не менш у такому варіанті разом з цукром страва має дуже цікавий і багатий смак. При бажанні можна зняти шкірку з помідорів, щоб закуска була більш ніжною.
Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів;
  • 200 г гіркого перцю;
  • 1 кг болгарського перцю;
  • 300 г кореня хрону;
  • 150 мл оцту;
  • 200 г цукру;
  • 200 г часнику;
  • 4 ст. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Промити овочі, видалити ніжки і потемнілі місця.
  • Через м’ясорубку пропустити помідори, часник, болгарський перець, все змішати в одній мисці.
  • Додати аджику, сіль і цукор, полити овочі оцтом і все перемішати..
  • Окремо перекрутити гострий перчик і корінь хрону, потім додати їх у загальну миску.
  • Дати аджике настоятися 1 годину, потім розлити по банках і зберігати в холодильнику.

Тепер ви знаєте, як готувати аджику без варіння. Приємного апетиту!
Аджика без варіння – це простий спосіб приготування улюбленої гострої закуски. Рецептів придумано безліч. Але всі вони побудовані за одним і тим же принципом. Тому, якщо ви знаєте, як приготувати аджику без варіння з одного складу інгредієнтів, то і з іншими не виникне особливих проблем. В процесі допоможуть наступні поради від досвідчених кулінарів:

  • Для аджики без варіння обов’язково потрібно добре простерилізувати банки, якщо ви хочете довго зберігати цю страву і бути впевненими, що в ньому залишаться всі вітаміни;
  • Для аджики на зиму краще всього використовувати невеликі баночки об’ємом не більше півлітра;
  • Для подрібнення овочів найкраще підійде електрична м’ясорубка. Також можна використовувати блендер, але тоді є ризик, що залишаться великі шматочки шкурок;
  • Аджику, приготовлену без варіння, не обов’язково влаштовувати кришками – досить просто щільно закрити. Зберігати страву рекомендується в підвалі і в холодильнику;
  • Багато господинь вважають за краще знімати шкірку з помідорів, якщо аджика готується без варіння, оскільки шкурка буває досить жорсткою і не кожна кухонна техніка здатна її повністю перемолоти з першого разу;
  • Обов’язково стерилізують в окропі баночки з непроварених аджикою, якщо плануєте влаштовувати їх кришками.