Гостра аджика без варіння з хріном і помідорами
Ця аджика дійсно виходить дуже гострою, тому, якщо ви не любитель подібних закусок, краще зменшити кількість гіркого перцю або ж зовсім виключити його з рецепту. Тим не менш у такому варіанті разом з цукром страва має дуже цікавий і багатий смак. При бажанні можна зняти шкірку з помідорів, щоб закуска була більш ніжною.
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів;
- 200 г гіркого перцю;
- 1 кг болгарського перцю;
- 300 г кореня хрону;
- 150 мл оцту;
- 200 г цукру;
- 200 г часнику;
- 4 ст. л. солі.
Спосіб приготування:
- Промити овочі, видалити ніжки і потемнілі місця.
- Через м’ясорубку пропустити помідори, часник, болгарський перець, все змішати в одній мисці.
- Додати аджику, сіль і цукор, полити овочі оцтом і все перемішати..
- Окремо перекрутити гострий перчик і корінь хрону, потім додати їх у загальну миску.
- Дати аджике настоятися 1 годину, потім розлити по банках і зберігати в холодильнику.
Тепер ви знаєте, як готувати аджику без варіння. Приємного апетиту!
Аджика без варіння – це простий спосіб приготування улюбленої гострої закуски. Рецептів придумано безліч. Але всі вони побудовані за одним і тим же принципом. Тому, якщо ви знаєте, як приготувати аджику без варіння з одного складу інгредієнтів, то і з іншими не виникне особливих проблем. В процесі допоможуть наступні поради від досвідчених кулінарів:
- Для аджики без варіння обов’язково потрібно добре простерилізувати банки, якщо ви хочете довго зберігати цю страву і бути впевненими, що в ньому залишаться всі вітаміни;
- Для аджики на зиму краще всього використовувати невеликі баночки об’ємом не більше півлітра;
- Для подрібнення овочів найкраще підійде електрична м’ясорубка. Також можна використовувати блендер, але тоді є ризик, що залишаться великі шматочки шкурок;
- Аджику, приготовлену без варіння, не обов’язково влаштовувати кришками – досить просто щільно закрити. Зберігати страву рекомендується в підвалі і в холодильнику;
- Багато господинь вважають за краще знімати шкірку з помідорів, якщо аджика готується без варіння, оскільки шкурка буває досить жорсткою і не кожна кухонна техніка здатна її повністю перемолоти з першого разу;
- Обов’язково стерилізують в окропі баночки з непроварених аджикою, якщо плануєте влаштовувати їх кришками.